Vinterlekplats i Svanparken

Svanparkens vinterlekplats har invigts och barnen trivs bland rutschbanor, labyrinter och stämningsfull julbelysning.– Kul att det gör något och roligt att den fina parken används även vintertid, säger Marina Strandgård.

Barnen leker i Svanparken. Den nya vinterlekplatsen har pulkbacke, rutschbanor, labyrinter och en liten isbana.

Barnen leker i Svanparken. Den nya vinterlekplatsen har pulkbacke, rutschbanor, labyrinter och en liten isbana.

Foto: Anja Ridderström

MALMBERGET2013-12-22 17:23

Vintern och snön är en stor del av livet i norr, en tillgång som ska användas för att skapa en positiv förändring i Malmberget. Det anser projektet "Vi gör Malmberget snyggare" och nu har man skapat en vinterlekplats för barnen i Svanparken. 200 personer kom till invigningen i onsdags där LKAB bjöd på fika. Besökarna värmde sig vid eldarna och barnen lekte i snön. Här finns pulkbacke, rutschbanor, labyrinter och en liten isbana.

Belysning i träden

Elin och Robin Strandgård har jullov och njuter av snön och vinterlekplatsen. Mamma Marina Strandgård tycker det är fint att Svanparken blivit vinterlekplats.

– Kul att de gör något. Svanparken är en vacker oas på sommaren och det är roligt att Svanparken blivit en vinterlekplats. Belysningen i träden är fin och ger julstämning. Svanparkens vinterlekplats skulle bli ännu bättre om man plogade upp en liten en slingrande isbana på dammen, säger Marina Strandgård.

Bakom projektet står Gällivare kommun, Topbostäder, Nordan, LKAB fastigheter och LKAB.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om