Uppskattad trivselkväll i Svanparken

Trivselkvällen i Svanparken samlade stor publik trots regntunga skyar. Arvika Blues Breakers spelade finska och svenska låtar i lekfull rytm.- Mycket trevligt och fantastiskt duktiga musiker, säger hemvändaren Birger Reinfors.

Våffelkafé med Bowlingpensionärerna Lena Eriksson, P-O Dynesius och Göran Olofsson.

Våffelkafé med Bowlingpensionärerna Lena Eriksson, P-O Dynesius och Göran Olofsson.

Foto: Marie Ridderström

MALMBERGET2012-08-09 21:28

Sommarens sista trivselkväll blev en gemytlig tillställning i sommarfagra Svanparken. Trots regntunga skyar samlades uppåt 200 personer för att lyssna till Arvika Blues Breaker som sjöng och spelade folkmusik, blues och vals i medryckande och lekfulla toner. Gruppen spelar på flera instrument, till och med en tvättbräda.

Inbjöd till Flottkalaset
Programvärd var riksspelmannen Daniel Wikslund, som passade på att inbjuda till helgens flottkalas i Tjautjasjaure, kulturfestivalen för hela familjen med allsång, clownen Olle, Illo Dansteater och Orkester Semester. Det blir pubkväll i potatislandet, lokalproducerad mat och massor av musik; JP Nyströms, Laservågen, Arvika Blues Breakers, Orkester Semester och jojkbandet Jarnna.

Trivselkvällen uppskattades av publiken. Hemvändaren Birger Reinfors, från Vålberg, hade samlat sin klan under en stor rönn.

- Fantastiskt duktiga musiker. Det här var trevligt och så pass mycket folk fast det är kallt, säger Birger Reinfors.

Våfflor med hjortronsylt
Pensionärernas Bowlingklubb serverade våfflor med hjortronsylt i Svanparkens kafé. Våffeljärnen gick heta och gruvstugan fylldes med prat och skratt.

- Vi har 60 medlemmar i vår nystartade klubb och det är full aktivitet. Det är andra gången vi har kaffeservering i Svanparken, säger P-O Dynesius.

Trivselkvällarna initierades av kultursekreterare Lars Israelsson för drygt tio år sedan. Ett slags "Allsång på Skansen" i miniatyr. Turister, hemvändare och lokalbefolkning träffas och trivs.

"Ett snyggare Malmberget"
- I sommar har vi haft sex trivselkvällar och det brukar komma mycket folk. Vi hade en jättebra trivselkväll i Koskullskulle och dit kom en busslast pensionärer från ett äldreboende. Trivselkvällarna är omtyckta, sån här underhållning behövs. Alla är inte bortresta på semester under sommaren, säger kulturassistent Anneli Nilsson.

Malmbergets trivselkväll arrangerades av Kulturen i Gällivare kommun och projektet "Ett snyggare Malmberget" (Gällivare kommun, Topbostäder, Riksbyggen, Nordan. FAB, LKAB).

Projektledare Elisabeth Kurthsdotter lottade ut t-shirts och samlade in förslag till projektet.

- Vi har rensat Tippsta, även baksidan och kört bort lass efter lass. Vi har haft hjälp av Köhlers arbetshäst. I arbetslaget ingår åtta sommarjobbande ungdomar och en röjare. De är jätteduktiga, säger Elisabeth Kurthsdotter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om