Tröga skrap gav dryga miljonen

De senaste veckorna har miljonerna formligen regnat över invånarna i Gällivare. I lördags blev det ytterligare en ny medlem i miljonärsklubben.Gunnar Rinnefelt, 63 år från Malmberget, skrapade hem 1,2 miljoner kronor.

Anna-Greta Gustavsson köpte lotten som miljonvinsten i Umeå. Sambon Gunnar Rinnefelt var dock den som fick skrapa fram vinsten.

Anna-Greta Gustavsson köpte lotten som miljonvinsten i Umeå. Sambon Gunnar Rinnefelt var dock den som fick skrapa fram vinsten.

Foto: Maja Suslin

MALMBERGET2009-10-26 07:55
Gunnar Rinnefelt satt i soffan hos TV4:as Nyhetsmorgon i lördags för att skrapa en trisslott som hans fru hade inhandlat tidigare i somras.
Chansen fanns att han på den lotten kunde skrapa hem max vinsten på 50 000 kronor i månaden de närmast kommande 25 åren. Totalt en summa på 15 miljoner kronor.
Hur som helst var han garanterad 10 000 kronor de närmaste tio åren.
Ingen rekordvinst
Innan det slutliga skrapet frågade programledaren Lasse Bengtsson på TV4 vad Gunnar Rinnefelt, som arbetar som industrielektriker hos LKAB eventuellt tänkte göra med pengarna familjen vann. Han fick till svar att Rinnefeldt hade planer på att gå ner i arbetstid.
Men någon riktig rekordvinst blev det inte, trots att han tangerade miljonärssträcket. Och det där med att gå ner i arbetstid har han hunnit ompröva.
- Jag har bara två år kvar fram till den ordinarie pensionen och jag kommer nog att fortsätta att arbeta som vanligt fram till dess, sade Gunnar Rinnefelt efter skrapet som gav totalt 1,2 miljoner.
Däremot var det mer osäkert för frun, som var den egentlige ägaren till vinstlotten.
- Hon arbetar i ett storkök i Gällivare och det kan väl eventuellt hända att hon går ner på halvtid efter det här.
Alla framför TV-rutorna som följde Gunnar Rinnefälts trisskrap hos TV4 märkte att det gick väldigt trögt för honom att skrapa fram siffrorna både i den första och andra omgången av skrapet.
Som isbark
Det verkade som om plastskrapan var väldigt slö, i alla fall bet den väldigt dåligt och Gunnar Rinnefelt fick ta i riktigt ordentligt flera gånger.
- Jag vet egentligen inte vad det var för fel men det gick väldigt trögt, säger han. Det var nästan som om man stod och skrapade isbark från vindrutan på bilen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om