Scoutlägret är pricken över i

När scouterna i Malmberget samlas till läger i Puoitak är det pricken över i efter en aktiv vårtermin. Scouterna lagade kolbullar över öppen eld och övernattade i tält. - Det här är det bästa jag har gjort, säger Therese Utterström.

Efter tandborstningen blir det övernattning i stort militärtält. Therese Utterström, Helen Tajik, Mike Liu, Emma Siljedahl, Muses Berhanue och Johanna Siljedahl. FOTO: PRIVAT

Efter tandborstningen blir det övernattning i stort militärtält. Therese Utterström, Helen Tajik, Mike Liu, Emma Siljedahl, Muses Berhanue och Johanna Siljedahl. FOTO: PRIVAT

Foto: Birgitta Jonzon

MALMBERGET2009-07-03 06:00
Frälsningsarméns scouter har haft scouthajk i Puoitak. Det var en fin naturupplevelse för scouterna som fick lära sig primitiv matlagning över öppen eld, spårning i skogen och mysa vid lägerbålet.

Scoutlägret är finalen på en aktiv vårtermin i Frälsningsarmén regi. 30 scouter har under tio träffar på vårterminen lärt sig mycket om naturen. De har tagit scoutmärken i hantverk och spårning, byggt fågelholkar och lärt sig eldkunskap.
Övernattning i tält
På lördagen var det fyr-kamp, spår och lekar. Scoutledare Maj-Lis Hurtig lärde barnen laga kolbullar över öppen eld. Kvällen avslutades med lägerbål, sketcher, gåtor och mys kring elden. Till kvällsmat gräddades munkar över elden. Efter tandborstning i den ljusa sommarnatten blev det övernattning i ett stort militärtält där kaminen spred skön värme under natten. De vuxna var eldvakt och barnen sov så gott. Till hösten ses scouterna igen till en ny termin.

Scoutledare Birgitta Jonzon har varit aktiv scoutledare i över 25 år.
- Verksamheten bedrivs på kristen grund men man behöver inte vara kristen för att vara scout. Varje termin tar vi emot 25-30 barn som deltar i verksamheten. Vi håller till i scoutstugan i Puoitak och är mest utomhus, men vi har tillgång till den uppvärmda scoutstugan om någon behöver värma sig, säger hon.
Alla barn välkomna
Scouterna träffas tio gånger per termin, höst och vår. Mitt i vintern är det uppehåll. Många barn åker skidor på vintern och då är det Dundret som gäller.

Alla barn och ungdomar från sju år är välkomna till scouterna. Någon övre åldersgräns finns inte, de äldre ungdomarna blir ledare för de yngre.
Frälsningsarmén, Missionsförundet och Pingstkyrkan arbetar ekumeniskt med scoutverksamheten.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om