Överfallsvåldtäkt i Malmberget

Polisen i Gällivare utreder för närvarande en överfallsvåldtäkt som har skett i Malmberget.

Här kring Norra kungsallén i Malmberget blev en flicka brutalt våldtagen natten mellan lördag och söndag.

Här kring Norra kungsallén i Malmberget blev en flicka brutalt våldtagen natten mellan lördag och söndag.

Foto: John Filipsson

MALMBERGET2010-06-22 12:08

En flicka på väg ensam hem efter en fest i lördagskväll blev överfallen och våldtagen i Malmberget.
Flickan promenerade utefter Norra kungsallén i Malmberget när hon blev antastad och omkulldragen på marken av för henne en okänd man. Mannen lyckades genomföra en våldtäkt och flickan som är under 18 år har bara kunnat lämna ett vagt signalement på mannen.
Pågående spaning
Polisen i Gällivare efterlyser vittnen till händelsen som skedde efter midnatt i lördagskväll i Malmberget. Enligt uppgift i ett grönområde omgärdat av hyreshus och enplansvillor, men trots detta tycks ingen ha uppmärksammat något.
- De uppgifter vi har från flickan är väldigt vaga i det här läget, säger Kjell-Åke Andersson, chef för utredningsverksamheten i Norra Lappland.
Hittills har polisen inga andra vittnesuppgifter att gå efter än de som flickan har kunnat lämna.
- Och vad vi kan göra i det här läget är att vi bedriver så kallad inre spaning för att eventuellt kunna finna gärningsmannen.
Chockad
Den unga flickan är chockad efter händelsen, men lyckades trots detta ta sig till Gällivare sjukhus där hon undersöktes.
- Vi från polisen fick kännedom om det inträffade ett par timmar efter händelse, säger Kjell-Åke Andersson. Och direkt efter det har vi låtit undersöka platsen där våldtäkten skedde i lördagsnatt.
Någon gripen för våldtäkten har dock polisen inte ännu, även om spaningarna efter personen fortfarande pågår för fullt enligt dem.
- Är det någon som har uppmärksammat något i området vid den här tidpunkten vill vi gärna att de tar kontakt med polisen, säger Kjell-Åke Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om