Ny diakon i Missionskyrkan

Missionskyrkan i Malmberget har installerat sin nya diakon och församlingsföreståndare, Helena Apelqvist. Equmeniakyrkans regionala kyrkoledare, Klas Johansson, medverkade.

Installation av diakon Helena Apelqvist i Missionskyrkan, Malmberget. Handpåläggning och bön. Representanter från Svenska Kyrkan. Frälsningsarmén och Pingstkyrkan deltog.

Installation av diakon Helena Apelqvist i Missionskyrkan, Malmberget. Handpåläggning och bön. Representanter från Svenska Kyrkan. Frälsningsarmén och Pingstkyrkan deltog.

Foto: Marie Ridderström

MALMBERGET2014-02-17 09:10

– Det är en stor glädje att hälsa en ny medarbetare välkommen. Vi sökte länge efter en pastor men detta känns som en fantastiskt bra lösning. Helena Apelqvist har ett varmt hjärta och har varit verksam i kyrkan i många år, säger kyrkoledare Klas Johansson.

Den högtidliga installationen skedde i närvaro av representanter från Svenska kyrkan, Frälsningsarmén och Pingstkyrkan, med handpåläggning och bön.

Klas Johansson predikade. Psalmer sjöngs. Bland annat psalm 10, om lov, ära och pris. Organist var Rikard Apelqvist. Kyrkan firade nattvard med gående duklag. Efter gudstjänsten inbjöds till kyrkkaffe.

"Öppen kyrka"

Helena Apelqvist är en 43-årig tvåbarnsmor, utbildad undersköterska, mentalvårdare, fritidsledare och diakon sedan 15 år. Senaste arbetsplatsen var Aitikgruvan där hon var truckförare.

Missionskyrkan i Malmberget kommer nu att fira gudstjänst med större kontinuitet. Kyrkan planerar att hålla kyrkan öppen för spontana besök varje onsdag. Scouterna har påbörjat vårterminen och förbereder hajker och scoutläger. Kyrkan inbjuder till barnmusik, kvinnofrukostar och soppträffar.

– Gud går med oss varje dag, i varje andetag. Han har lovat att bereda vägen för oss som individer och som församling. Därför vill jag ge min arbetstid till Missionskyrkan i Malmberget, säger Helena Apelqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om