Modevisning drog fulla hus

Mycket ylle gärna i stickat material och i dova färger. Det präglar hösten och den kommande vinterns dammode. Åtminstone om PRO:arna får vara med och bestämma.

Britt-Marie Kemi visar prov påm hur damerna ska vara klädd i höst och kommande vinter.

Britt-Marie Kemi visar prov påm hur damerna ska vara klädd i höst och kommande vinter.

Foto: John Filipsson

MALMBERGET2011-09-20 14:22

I måndagskväll var det fulla hus på PRO-borgen i Malmberget. Framförallt av damer, herrarna kunde räknas på ena handens fingrar.

Orsaken, hösten och den kommande vinterns damkollektioner visades upp av pensionärernas egna mannekänger.

- Modevisningarna är jättespännande och det vill vi inte för allt i världen gå miste om, säger Else-Maj Harnesk, från Koskullskulle, som hade bänkat sig vid ett bord tillsammans med sina väninnor i väntan på att modellerna skulle göra entré.

Naturmaterial
Hösten och vinterns klädkollektioner innehåller mycket naturmaterial framförallt ylle och ull, och det får gärna vara stickat.

- Det är nog den stilen som är den dominerande just nu, säger Märtha Tina från den lokala PRO-föreningen och konferencié under visningen. Ett passande och varmt material för oss eftersom vi har en både lång och kall vinter framför oss.

Två gånger om året, vår och höst har den lokala föreningen sina uppskattade modevisningar. Den här gången presenterades enbart det kommande dammodet, vad männen ska klä sig i får vänta till kommande visningar.

- Och det kan nog också vara en av förklaringarna till att de flesta herrar lyser med sin frånvaro här i kväll, säger Märtha Tina, igen.

Speciella krav
Besökarna hade också sina speciella krav på de höst och vinterkläder som visades upp av mannekängerna. Ett första krav är att de framförallt ska vara både snygga och praktiska att använda, anser de.

- Det är de första jag tittar på när jag är ute och shoppar, säger Gunbritt Lundgren. Sedan får de gärna också vara praktiska och användbara för många olika tillfällen, som vardag och helgdag.

Och hon får medhåll i sina åsikter av sina bordsgrannar vid fikabordet där de sitter och följer den drygt timslånga modevisningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om