Malmbergets sista stora fest i gång

Så var den igång. Det som väntas vara den sista riktigt stora hemvändarfesten i Malmberget. "Vi ser och hör att det finns många hemvändare som kommit hem för detta", säger arrangören Kjell "Firro" Hansson.

ARRANGÖRER. Thorvald Burman och Kjell "Firro" Hansson arrangerar än en gång en stor fest i Malmberget.

ARRANGÖRER. Thorvald Burman och Kjell "Firro" Hansson arrangerar än en gång en stor fest i Malmberget.

Foto: Emma Eriksson

Malmberget2016-08-12 19:39

– Jag vill påstå att det här var över förväntan.

Så säger arrangören Kjell "Firro" Hansson om torsdagens invigning av Den stora Malmbergsfesten i Malmbergets sporthall. Festligheterna fortsätter under fredagen med dans på Nordan och artister i sporthallen.

– Och så kommer det även att bli på lördagen. Sen finns det en tältkåta med matservering eftersom det ser ut att vara strålande regn, säger arrangören Thorvald Burman och skrattar.

Festen väntas fortsätta in på småtimmarna och därefter är festen sponsrade av Gällivare Taxi AB med gratisbussar som skjutsar besökare mellan Malmberget och Gällivare.

Under fredagseftermiddagen var arrangörerna i full färd med att montera upp en kopia av Hermelin-portalen som välkomnar besökarna in på festområdet. Och antalet som passerar hoppas de blir högt.

– Vi har väldigt många följare på Facebook, närmare 5 000. Och vi märker att det är många som är på utställningen av Malmberget som är hemvändare, berättar arrangörerna.

På lördagen blir det utöver kvällsaktiviteter även en veteranbilsutställning som anordnas av Mining Town Cruisers i Svanparken, samt Malmbergets Barnens Dag.

På söndag kommer festen att vara över. Då hoppas arragörerna på en sak:

– Vi hoppas att vi ordnat en fest som besökarna är nöjda med, säger Kjell "Firro" Hansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om