Malmbergets nya sockerbagare

Hon har lärt upp sig hos Sveriges bästa konditorer och bagare. Och lycka är att hitta den perfekta smakkombinationen i sina bakverk.I går öppnade Emma Hansson, 33, café i Malmberget, där hon satsar på bakelser och surdegsbröd gjorda på äkta, naturliga råvaror.

I går slog Emma Hansson upp portarna till Bageri baktanke i Löveberga i Malmberget.

I går slog Emma Hansson upp portarna till Bageri baktanke i Löveberga i Malmberget.

Foto: Maria Ödalen

MALMBERGET2011-04-18 21:54

Hennes stora passion är att baka och har så alltid varit.

- I grund och botten kommer det nog från min mamma som alltid bakat mycket. Att jag fått de möjligheter jag fått därefter, är nog en kombination av flyt och att jag själv varit väldigt drivande, säger hon.

För det är väl få förunnat att få jobba med konditor- och bagarkonstens mästare som Emma Hansson fått. Hon är nämligen upplärd av bland andra Ted Johansson, som har både världsmästar- och OS-meriter som konditor, samt Jan Hedh, bagarmästare och författare i bak- och kokkonst.

Råvarorna a och o
- Jag glömmer aldrig när jag kom in i Ted Johanssons dessert- och chokladbutik i Stockholm. Det var som en smyckesaffär bestående i desserter, choklad och bröd. Jag tänkte då att det här måste jag lära mig och här vill jag jobba. Och så blev det till slut, säger hon.

A och o för Emma Hansson är råvarorna.

- De ska vara av god kvalitet för jag vill kunna stå för vad jag gör. Jag brukar själv vilja veta vad jag äter, det tänker jag på när jag bakar också. Äkta råvaror är inte bara nyttigare, de ger en enorm skillnad i smakupplevelse också och det vill jag att folk ska få känna på.

I en hallonmuossé till skulle det aldrig falla henne in att använda något annat än äkta hallon. Essenser är tabu i hennes kök. Och hon får gåshud när hon få till en riktigt bra smakkombination.

Blir lycklig
- När hallonsmaken blir så tydlig i en tryffel, att du tänker att du sitter och petar i dig nyplockade hallon om sommaren, då blir jag lycklig.

Emma Hansson har specialiserat sig på surdeg vad gäller bröd och degarna sköter hon om som små barn.

- När degen är som mest aktiv ska man mata den med mjöl. Dagen därpå kan man baka ut den om man vill, säger hon och visar på två bubblande degar i köket.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om