LKAB öppnar mötesplats

Nästa vecka öppnar LKAB sitt informationskontor i Malmberget. Tanken från företaget är att kontoret ska kunna hålla öppet ett par timmar varje dag.

Här i den tidigare Gunillaskolan i Malmberget öppnar LKAB sitt informationskontor till veckan.

Här i den tidigare Gunillaskolan i Malmberget öppnar LKAB sitt informationskontor till veckan.

Foto: John Filipsson

MALMBERGET2010-03-09 12:06
På torsdagskväll nästa vecka bjuder LKAB i Malmberget allmänheten på fika. Samtidigt som bolaget inviger sitt informationskontor
i samhället.
Det är den nerlagda Gunillaskolan som har rustats upp och från LKAB:s sida är förhoppningen att förvandla den till en mötesplats för information om samhällsomvandlingen.
- Tanken från vår sida är att kontoret ska kunna hålla öppet ett par timmar varje dag för dem som vill ha svar på sina frågor, säger Lotta Fogde, kommunikationsdirektör hos LKAB.
Mer information
Informationskontoret har tillkommit delvis för att folk har velat ha mer information om den pågående processen i Malmberget. Och från LKAB:s sida anser man att det är viktigt att lyssna och ta tillvara de synpunkter som framförs.
Till en början är tanken att kontoret ska hålla öppet ett par timmar varje dag.
Det ska alltid finns personal på plats som kan ta emot de besökare som söker information eller upplysning om vad som kommer att hända under den närmaste framtiden.
- Det ringer människor till oss i stort sett varje vecka och vill ha svar på olika frågor, bland annat gällande samhällsomvandlingen och därför anser vi att det finns ett behov av en sådan här mötesplats, säger Fogde.
Genom sitt informationskontor hoppas LKAB att kunna ha en bra dialog med de människor som på ett eller annat sätt är berörda av den pågående samhällsomvandlingen i Malmberget.
Svara på besökarnas frågor
- En förutsättning för det är att vi kan ha goda kommunikationer med dem som är berörda av det och det hoppas vi naturligtvis att informationskontoret ska kunna bidra med genom att de besökare som söker sig dit också ska få svar på de frågor de har, säger Lotta Fogde.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om