Lärare oroliga – nu vädjar de om LKAB-hjälp

Flera lärare vid Malmstaskolan i Malmberget är oroliga över minskade lärarresurser.Därför vädjar de nu om hjälp – från LKAB.

MALMBERGET2013-08-09 06:01

Anette Enback, Ann-Christin Olausson och Gun-Britt Olausson, lärare vid Malmstaskolan, beskriver situationen i ett brev till LKAB och ansvariga för samhällsomvandlingen.

Tackar bolaget

”Vi vill börja med att tacka LKAB för att ni ställer upp för Nya Malmstaskolans bevarande. Vi tackar också för den fina pulkabacken, grillplatsen, fågelbogungan och fotbollsmålen. Östra Malmberget är ett bra bostadsområde som behöver skolan. Här finns en välplanerad skola med fina lokaler och en väldigt bra utemiljö. Unga familjer vill gärna bo östra Malmberget.”

Diskussion

Lärarna fortsätter:

”Elevantalet är stabilt, dessvärre har de ansvariga inom kommunen dragit in lärarresurser på nya Malmstaskolan inför läsåret 2013/14. I dag kommer vi att ha klass 1-2 med 25 elever, klass 3-4 med 29 elever, klass 5-6 med 24 elever, det vill säga B-form som kräver mer resurser. Vi vill att ni tar en diskussion med kommunen angående resursfördelningen inom kommunens skolor. Vi vill, precis som ni, att Nya Malmstaskolan ska få vara kvar.”

Brevet har, för kännedom, även sänts till barn-, utbildnings- och kulturnämnden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om