Det skramlar till. Michael Conrad, Mikael Israelsson, Alexandra Svanhem och Isak Bolin står strategiskt utplacerade för att inte stypa i varandra med skivstänger och vikter. För dem är det 60 kvadratmeter långsmala träningsutrymmet i Malmbergets sporthall hemma - men det går inte ihop med klubbens växtverk.
– Är vi allihopa här har vi inte en chans, säger styrkelyftstränaren Mikael Israelsson.
Gruppen som växt från nästan inga tävlanden till att ha 25 stycken på bara två år skulle enligt tränarna lätt kunna fortsätta rekryteringen. Men utrymmet och öppettiderna lämnar inget som helst svängrum.
– Den här sporten är nära till hands, det är många som tränar på gym nu för tiden, och där skulle vi lätt kunna få fler medlemmar som vill tävla. Nu är det i stället risk att vi tappar medlemmar, de sprids för vinden när vi måste träna på olika ställen, säger Mikael Israelsson.
Idag upplever de att flera som vill träna vänder i ytterdörren när de ser hur trångt det är. Själv har de löst det med att lösa träningskort på ett gym i Gällivare - som innebär en extrakostnad för medlemmarna.
– Det är ju frivilligt, men de flesta av oss som tävlar har löst kort. Det är flera tusenlapparper år som vi måste lägga ut, säger tyngdlyftstränaren Michael Conrad.
I takt med att sektionen växer så växer även prisskåpet. Alexandra Svanhem är en av de som börjat de senaste åren, och har nyligen skördat framgångar med resten av MAIF:s styrkelyftsdamer, och är till nästa år kvalificerade till lagtävlingarna i elitserien.
– Det är en individuell lagsport. Det ger mycket att kunna träna tillsammans, och hjälpas åt att hitta nya idéer till träningar, säger hon.
På andra sidan vägen, inne på MAIF:s kansli, som även det ska vara utrymt till 2018, sitter styrelseordförande Kjell Ragnestam och kanslichefen Alf Johansson. De är inte nådiga när de pratar om situationen med lokalerna, inte minst ishallen som varit föremål för ett utdraget bråk med Gällivare kommun.
– Vi var beredda att avbryta förhandlingarna med LKAB. Vi påpekade att det är förnämligt för kommunen att äga ishallen. Men de ville ha den gratis. Det sista som sades fick oss att gå i taket - "tar ni inte det här nu kanske vi inte erbjuder något nästa gång”. Då avbröt vi och gick till LKAB, säger Kjell Ragnestam.
I augusti stod köpet klart med LKAB, och nu kan föreningen inte göra annat än att vänta medan överklagandet av ishallen ligger i mark- och miljödomstolen. De är själva kritiska till placeringen på Sjöparken, då de förstod att platsen, som ligger så nära ett villaområde, skulle dra till sig flera överklaganden.
– Jag tror att det har gått troll i det här. De här idrottsanläggningarna i Malmberget är väldigt unika. När de byggdes på 60-talet lades alltihop, sporthall, badhus, parkering och ishall, inom ett begränsat område. Det är det man försöker efterlikna nu och bygga allt i centrala Gällivare. Ursäkta mig, men det är så jävla korkat, säger Kjell Ragnestam.
Föreningen har själva förespråkat den plats vid järnvägen där Granngården idag ligger, och anser att det finns andra fördelar än att alla hallar ska ligga nära varandra.
– Där har man nära till tåg, matställen och boende, förklarar de.
På styrke- och tyngdlyftssektionen är placeringen av en ny sporthall inte lika väsentlig. Där vill man bara att en tre gånger större lokal ska finnas i någon av de nya hallarna.
– Det skulle bli något som alla idrotter kan använda, alla skulle ha användning av ett bra gym. Men än så länge har vi inga svar på vad det är vi kommer att få, säger Mikael Israelsson.