Fler frivilliga hjälper till i sökandet

Missing People är just nu ute och letar den försvunna kvinnan i Malmberget. Ett 15-tal personer har anslutit sig till gruppen och fler väntas sluta upp. Även Hemvärnet är ute med fyra man och inväntar ett 30-tal medhjälpare från Kiruna och Pajala.

Missing People och Hemvärnet letar den försvunna kvinnan i Malmberget. Lars Enryd, Hemvärnet, Marie-Louise Lindh, administrativ chef Missing People, Magnus Asplund, gruppledare Missing People och Ronny Larsson, Hemvärnet.

Missing People och Hemvärnet letar den försvunna kvinnan i Malmberget. Lars Enryd, Hemvärnet, Marie-Louise Lindh, administrativ chef Missing People, Magnus Asplund, gruppledare Missing People och Ronny Larsson, Hemvärnet.

Foto: Marie Ridderström

MALMBERGET2013-12-04 10:25

Ett stort sökpådrag letar den 61-åriga kvinna som försvann från sitt hem i Malmberget på tisdagen. Förutom polisens sökinsats, har Missing People samlat ett 15-tal medhjälpare som söker på alla tänkbara ställen, till fots och med bil.

Marie-Louise Lindh, administrativ chef för Missing People, har rest upp från Luleå för att samordna den frivilliga sökinsatsen.

– Vi har varit här sedan klockan tre på natten. Vi har sänt ut 1000 sms. Vi fokuserar på närområdet, i natt har vi sökt i trapphus, källare, vindar, inne i alla portar. Nu startar vi en ny skallgång, säger Marie-Louise Lindh.

Letar överallt

Missing People väntar in fler frivilliga till sökpådraget. Det går bra att ansluta sig precis när som helst.

– Den som vill hjälpa till kan höra av sig till oss. All information finns på Missing Peoples Facebook-sida, säger Lindh.

Missing People analyserar kvinnans färdväg från hemmet som hon lämnade på tisdag eftermiddag.

– Hur vi tror att hon har promenerat eller åkt buss, hur hon tagit sig till bussen eller från den, säger Lindh.

Magnus Asplund, gruppledare för Missing People, kommer från Boden. Han berättar att kvinnan träffade sin man vid lunchtid i hemmet, när sedan mannen återkom från arbetet var hon oförklarligt försvunnen. Kvinnan är 160 cm lång, har god fysik, brukar ofta vara ute och promenera, bär glasögon och är troligen klädd i röd/svart täckjacka och täckbyxor.

– Det kan ju ha hänt en olycka. Det har blåst mycket i natt och snön har drivits och döljer en del spår, säger Asplund.

Väntar in fler

Även Hemvärnet är ute och söker kvinnan.
– Vi är fyra man ute nu men väntar in fler, ett 30-tal personer från Kiruna och Pajala, säger Lars Enryd.

Hemvärnet letar just nu runt Tippsta friluftsområde.

– Man kan överleva en natt utomhus, det har inte varit så kallt och är man vilse är man i rörelse. Vi försöker söka överallt, i alla skrymslen och vrår, säger Ronny Larsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om