Yogastudion flyttar utomhus

Ett 20-tal personer samlades på tisdagen för att finna friden med hjälp av yoga i solens värme på Gültzauudden. Det är andra sommaren i rad som Sofia Larsson håller i yogapass ute i det fria. "Folk är så modiga och snälla mot sig själva som gör det här", säger hon.

11 juli 2019 14:57

Under fjolåret var Sofia Larsson fortfarande lärling och passen var kostnadsfria. Men nu tar hon betalt.

– Nu är jag färdigutbildad och det här är mitt jobb. Jag vill ge vidare av det som jag har tagit emot.

Deltagarna betalar med sina telefoner när yogatimmen är över. De har med sig egna filtar och mattor. Vissa känner Larsson igen. Hon har haft pass i en studio under vintern men andra ansikten är helt nya. Hon tror att det skiljer sig mycket från individ till individ varför man väljer att komma.

– Men för de som jag har pratat med som väljer att komma tillbaka handlar det om att man blev lugnare eller att det blev skönare i kroppen. Man kanske hade en skada eller en stelhet. Det kan också bara vara att få vara här och nu. Att landa och vara i nuet.

Till sin hjälp har Sofia Larsson en högtalare och mikrofon hon fått låna från studieförbundet Vuxenskolan. Hon ger instruktioner om olika positioner och andningsmetoder. "Eldandning" kallas en metod.

– Kandaliniyogan använder sig av många olika andningstekniker, förklarar hon efteråt.

– Grunden är att ta långa djupa andetag. Men många har svårt för det i början. Vi andas inte ordentligt och det skapar stress. Eldandning handlar om att skjuta in mycket syre snabbt.

Om vädret tillåter har Sofia Larsson tänkt fortsätta hålla pass fram till slutet på augusti.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonathan Bergström