Misstänkt gruppvåldtäkt i Luleå

Polisen har genomfört en insats på bostadsområdet Tuna i Luleå under dagen efter att en kvinna har anmält att hon blivit våldtagen utomhus.

12 september 2019 15:37

Polisen har spärrat av två större områden, ett vid ett bostadshus och det andra vid ett parkeringsområde på bostadsområdet Tuna i Luleå. Ett antal väktare vaktar avspärrningarna. Enligt polisen har en kvinna i 30-årsåldern anmält en våldtäkt. Våldtäkten ska ha skett utomhus under natten mot torsdag mellan 02.00 till 03.00.

Kvinnan uppger att hon blivit knuffad till marken av två män när hon var ute på en promenad. Männen ska därefter ha våldtagit kvinnan. De två gärningsmännen är okända för kvinnan enligt polisen. Kvinnan har inte behövt uppsöka hjälp för vård av fysiska skador.

Polisens tekniker uppges vara på väg till området för att genomföra en brottsplatsundersökning under kvällen.

– Jag tittade ut via sovrummet och såg avspärrningarna. Man blir ju fundersam eftersom det inte finns några poliser här, men något har ju hänt, säger Ivan Björkbom, boende på Tuna.

Jourhavande förundersökningsledare Jennie Blixt vid polisen i Norrbotten bekräftar att det pågår en brottsutredning.

– En kvinna född på 80-talet har uppgett att hon blivit våldtagen utomhus natten mot torsdag, anmälan inkom på torsdag morgon. Det ska genomföras en brottsplatsundersökning under kvällen. Ingen person har frihetsberövats i nuläget.

Polisens avspärrningar ska inte drabba de boende i området.

– De boende kan utan problem gå in eller ut ur husen men alla fordon innanför avspärrningarna ingår i utredningen, säger Jennie Blixt.

Polisen söker nu efter de två männen och efterfrågar tips och information från allmänheten. Har du sett något som kan vara av intresse hör av dig till polisen via 114 14.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Olofsson