Lycka är en hund på isen

Även om Luleås isvandrare får vänta lite till på våfflorna på Gråsjälören, så är det inget hinder för att ta en promenad dit när temperaturen äntligen har blivit lite vänligare.

10 februari 2019 19:40

Svenska sennenhundklubben passade på att ta en ordentlig hundpromenad på söndagen. Framme på Gråsjälören blev det en stunds vila, samkväm och även lite lek. Mellan varven syntes ett virrvarr av svart, brunt och vitt och det yrde runt tassarna när hundarna busade i nysnön som lagt sig på isen.

– Vi är här för att promenera med alla berner sennen som vi kan uppbringa här i Norrbotten och Västerbotten, säger Ingrid Käll, som är aktiv i klubben.

Hon uppskattade att det var runt tio hundar med ägare som slutit upp denna dag. Träffarna brukar äga rum ungefär en gång i månaden.

– Det är jättetrevliga människor. De som har en berner sennen, det är trevligt folk, säger Ingrid Käll.

Hon har flera hundar hemma, och en tik som har valpar. På söndagen var det hunden Lycka som fick följa med på promenaden.

– Vi brukar gå till Gråsjälören, eller gå genom stan i Luleå eller så träffas vi hemma hos mig.

Sennenhundar trivs utomhus och gärna i lite bistert klimat.

– De älskar vintern. De tyckte inte om när det var trettio grader varmt. De är jättetrevliga familjehundar.

Joel Johansson promenerade med hunden Heidi. Han har ingen egen hund men han hoppas att resten av familjen ska bli lika förtjusta i rasen berner sennen som han är.

– Vi har varit på en del träffar innan den här men pappa är inte riktigt lika intresserad som jag.

Tror du Heidi kommer att hjälpa till att övertala pappa då?

– Kanske lite.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Maria Lindgren