Luleås största pub för en dag

Nya smakupplevelser och chansen att prova något exklusivt lockade många besökare till Norrbottens första ölmässa i Coop Norrbotten Arena.

18 maj 2019 17:40

Nolia har arrangerat ölmässa tre år i rad i Umeå och lördagens mässa var den första i Norrbotten. Publikintresset för ölmässan var stort redan på förhand.

– Med facit i hand skulle vi ha kört två dagar, vi har sålt så mycket förköp, sade Sussi Wikström, projektledare för Nolia Beer.

Över 1 750 biljetter hade sålts på förköp innan mässan slog upp portarna klockan elva på lördag förmiddag. Ett 40-tal utställare fanns på plats inne i den övertäckta hockeyrinken. Fredrik och Erika Hedlund hade köpt biljetter till mässan för en månad sedan.

– Vi tycker om öl och att prova nya smaker, sade Fredrik Hedlund.

Många av besökarna gillade att konceptet ölmässa nått Luleå.

– Det är spännande att det kommer till Luleå, jag var senast i Stockholm på en whiskyfestival, sade Joakim Bergman, Luleå.

– Det är spännande att pröva lokala sorter, jag har tidigare bara varit i Norrköping på ölmässa. Det är kul att prova öl helt enkelt, tillade Kristian Björn, Luleå.

– Det är spännande med alla små mikrobryggerier, jag håller tummar och tår för dem och hoppas att det går bra för dem, sade Kicki Nilsson, Boden.

– Det är väl trevligt, det är litet mindre än jag trodde. Jag trodde det skulle vara fler utställare, sade Robert Lundberg som jämförde med en betydligt större mässa han besökt i Mannheim, Tyskland.

– Kul att det händer något, förklarade Therese Göransson varför hon besökte mässan, trots att hon inte är någon ölentusiast.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anna Isaksson

Ämnen du kan följa