Talangen lämnar - för krisklubben

Supertalangen Johan Porsberger lämnar Luleå Hockey.Och enligt uppgifter till NSD är han nu klar för Timrå.- Jag är klar för en annan klubb, säger Porsberger.

LULEÅ/ISHOCKEY2013-05-06 16:00

19-årige Johan Porsberger har funnits i Luleå Hockeys organisation sedan 2008. Under den förra säsongen gjorde han sju matcher med Luleås A-lag - men den största delen tillbringade han utlånad till Asplöven i hockeyallsvenskan. En lyckad lösning enligt Porsberger som svarade för 14 poäng på 28 matcher med Haparandalaget.

- Det var lärorikt. När jag var i Asplöven gick det bra. Det var roligt som fan och kul att vara där uppe. En skön tränare och ett skönt lag. Sen fick jag pröva på elitserien också men gjorde inget större väsen av mig. Man tänkte väl för mycket på att inte göra bort sig istället för att spela som man kan, säger Johan Porsberger.

Ville stanna
Men nu står det klart att forwardtalangen lämnar Luleå.

Laget drog igång försäsongsträningen i går och då deltog inte Porsberger.

- Jag kommer inte att spela i Luleå den kommande säsongen, säger han.

Varför inte?

- Vi kom inte till någon bra lösning som gjorde att jag ville stanna. Det var bara det egentligen. Mitt förstahandsalternativ var så klart att stanna i Luleå. Men nu kanske det är dags att röra på sig och mogna lite.

Johan Porsberger säger att han redan är klar för en annan klubb och att han inte vill berätta vilken.

Men under gårdagen kunde NSD.se avslöja att talangen är klar för Timrå. Ett lag som nyligen ramlat ner i hockeyallsvenskan.

"Känns tråkigt"
- Det känns tråkigt att lämna Luleå. Men samtidigt är det roligt med ett nytt äventyr. Jag har bott hemma tills nu och det kanske är dags att röra på sig. Jag vill inte säga var jag kommer att spela nästa säsong utan det får klubben gå ut med, säger Porsberger.

Vad fick dig att välja just det här laget?

- Det är en bra förening med många unga spelare och det ska bli roligt att hjälpa till. Jag kommer att åka dit och hälsa på om någon vecka.

Timrås sportchef Kent "Nubben" Norberg bekräftar att klubben är intresserad av Porsberger. Norberg har själv varit i kontakt med hans agent.

- Det är ett namn som figurerar och jag har pratat med hans agent. Men innan vi går vidare är det ingen mening för mig att kommentera något mer, säger Kent "Nubben" Norberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om