Nej, det här ser inte alls bra ut, Luleå

Han såg baklängesmål efter baklängesmål passera i debuten. Nu vill Daniel Larsson knäppa kritikerna på näsan.

NATTSVART. Luleå Hockey åkte på ännu en försäsongsförlust, den här gången mot Djurgården. Målvakten Daniel Larsson och Niklas Fogström deppar.

NATTSVART. Luleå Hockey åkte på ännu en försäsongsförlust, den här gången mot Djurgården. Målvakten Daniel Larsson och Niklas Fogström deppar.

Foto: Lars-Göran Norlin

LULEÅ/ISHOCKEY2014-08-08 22:17

Mot Asplöven fick Daniel Larsson se Joel Lassinantti i Luleå Hockeys mål. Mot Djurgården fick det 28-åriga nyförvärvet chansen, och han imponerade inledningsvis.

Sen släppte han in tre mål och såg Djurgården sätta femman i tom kasse.

– I den tredje hade man tappar mycket vätska. Man har säkert tappat fem-sex kilo i vätska i den här matchen, det var jäkligt jobbigt att spela. Det var garanterat dubbelt så varmt mot vad vi brukar ha här inne. Det var en jobbig förstamatch, man blev helt matt i kroppen, säger Larsson sittandes i omklädningsrummet.

Djurgården tog ledningen efter 16.20 genom Robin Alvarez. Nye finländaren Kristian Näkyvä kvitterade för Luleå strax därpå, men efter en mållös mittenperiod tog Djurgården ett fast grepp om taktpinnen. Slava Trukhno blev tvåmålsskytt samtidigt som Joakim Eriksson och Henrik Eriksson också hamnade i målprotokollet.

Dean Kukan mål med 24 sekunder kvar var endast av akademisk betydelse.

Nu har Luleå förlorat sin två första matcher på försäsongen.

Daniel Larsson vill dock inte dra i några stora växlar.

– Nej, det är försäsong, säger han och skrattar. Vi har jäkligt många nya spelare och nya tränare, det kommer ta ett tag innan vi får ihop allt. Det är egentligen en inlärningsperiod, hur alla beter sig och sånt. Än så länge behöver man inte oroa sig.

Som junior nådde Larsson aldrig Luleås A-lag, men några år senare slog han igenom i Djurgården. Det förde honom till Tre Kronor och Detroit Red Wings.

Sedan hemkomsten till SHL, i HV71 och AIK, har Larsson fått utstå kritik.

– Även om man har fått mycket skit i media, så tycker jag att jag har tagit personliga steg varje år, säger han och fortsätter:

– Det var ju livat ett tag. Man har inte tyckt att jag varit bra sedan jag kom hem och att jag borde vara bättre. Under HV-tiden fick man ju mycket skit, fast att man inte var inblandad. Jag fick ju inte börja från start i slutspelet. Men det har ju inte jag med att göra, det är tränaren som tar ut sånt. Då blev det att man skyllde på målisen, att det var därför det inte gick så bra för laget.

Känner du en revanschlusta?

– Jo, det är klart. Man vill alltid vinna och göra sitt bästa där ute. Man vill visa dem extra mycket när man får skit som jag personligen tycker att jag inte är inblandad i. Man vill visa dem att de flesta har fel, säger Larsson, som har stora krav inför säsongen:

– Jag vill vara en av de bästa målisarna i ligan och ge oss en chans att vinna guld.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om