Luleå har blivit Kuleå i Europa

Luleå Hockey? Glöm det. I CHL har laget förvandlats till Kuleå - och gjort 20 mål på tre matcher.

EUROPAJUBLET. Luleå Hockey bara vinner i CHL. I går hade laget inga problem att vina över tyska Hamburg.

Luleå/ishockey2014-09-05 22:48

För två veckor sedan turnerade Luleå Hockey i Europa och premiärspelade i Champions Hockey League. Norrbottningarna vände hem med en 4–1-seger mot Hamburg och 10–1 mot Nottingham.

Nu besöker tyskarna och engelsmännen Sverige. Under fredagskvällen gästade Hamburg Coop arena – och Luleå visade återigen att de är ett skickligare hockeylag.

Hemmalaget inledde bäst och efter 12.46 minuter kom det första målet. Veteranen Per Ledin, 35, tog till vara på en dubbelchans och gjorde därmed sitt tredje mål på lika många CHL-matcher. Målet kom till i powerplay, en spelform som Luleå under försäsongen har visat sig behärska på ett lovande sätt.

– Vårt powerplay fungerade klockrent. Vi har tränat mycket på det och vi visade några bra varianter som fungerade i dag. De är spelskickliga killar allihop, säger Niklas Fogström.

1–0-resultatet stod sig perioden ut, men i inledningen av mittenperioden utökade Luleå – återigen i numerärt överläge. Nyförvärvet Lennart Petrell noterades för målet när han tråcklade in pucken.

Strax därpå var Petrell nära att utöka ledningen, men prickade ribban från nära håll.

3–0-målet skulle dock komma. Med 1.48 minuter kvar av den andra perioden fick Niklas Fogström fri yta i skottsektorn. Då levererade den 32-årige finländaren ett känsligt handledsskott som landade i det bortre krysset.

Lucas Wallmark ville inte vara sämre. 1.33 minuter in i den avslutande perioden pricksköt

1.33 in i den tredje perioden kom ett nytt powerplay-mål. Lucas Wallmark pricksköt det 19-årige födelsedagsbarnet in 4–0. Och än en gång gjorde Luleå mål i powerplay.

Knappt fyra minuter senare anlände 5–0 när bröderna Abbott spelade fram nyförvärvet Jonathan Granström.

Med 12.37 minuter kvar av matchen skrev ännu ett nytillskott in sig i målprotokollet. Kreatören Daniel Zaar sköt distinkt in 6-0.

– Det var en väl genomförd match. Vi var det betydligt bättre laget, säger Fogström.

20-2 i målskillnad på tre CHL-matcher. Vad säger du om det?

– Vi har kanske inte mött de bästa lagen. Men det är under kontroll i alla fall. Nu kör vi stenhårt och siktar på att vinna gruppen, säger Fogström.

Noterbart är att tre av Luleås sex mål gjordes i powerplay.