Asplöven lånar trio från Luleå

I måndags lånades Jens Högbom ut från Luleå Hockey till Asplöven – nu går Emil Sylvegård, Lars Bryggman och Olov Lundqvist samma väg.

LÅNAS UT. Emil Sylvegård ska matchas av Asplöven.

LÅNAS UT. Emil Sylvegård ska matchas av Asplöven.

Foto: Kurt Engström

Luleå/ishockey2014-09-03 22:09

I måndags avslöjade NSD att 19-årige Jens Högbom lånas ut från Luleå Hockey till Asplöven – och att fler lån var på gång. Under onsdagen meddelade klubbarna att ytterligare tre Luleå-spelare ansluter till Haparanda-klubben.

Backen Olov Lundqvist, 25, och anfallarna Lars Bryggman, 21, och Emil Sylvegård, 21, lånas ut i de tre kommande matcherna. På fredag väntar Hokki i en träningsmatch innan Karlskoga och AIK stundar i den allsvenska starten nästa vecka.

– Klart att man vill spela i Luleå, men jag är samtidigt ung och måste spela. Det är bättre för mig att spela i Asplöven än att sitta på bänken i Luleå, säger Sylvegård till NSD.

Energiknippet värvades från Oskarshamn i somras, men har fått ont om speltid under försäsongen. Nu återvänder han till allsvenskan, där han gjorde tolv poäng (fyra mål och åtta assist) på 52 matcher under förra säsongen.

– Jag ser inte detta som ett nedslag, jag ser bara chansen att få spela mycket och visa vad jag kan. Jag ser det bara positivt, säger Sylvegård och fortsätter:

– Jag åker dit för att hjälpa Asplöven, var jag än är vill jag vinna matcher. Nu är jag utlånad i tre matcher och då ska jag göra det så bra jag kan. Det kvittar var jag spelar, jag gör alltid mitt yttersta.

Sylvegård, Lundqvist och Bryggman kommer bo i ett hus i Haparanda den kommande veckan. Efter de tre matcherna finns en möjlighet till en förlängning av lånet.

– Efter dessa matcherna så vet man inte. Jag är beredd på att åka hem igen, det kan dyka upp skador eller vad som helst. Mycket kan hända på kort tid, säger Sylvegård.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om