Hertsödagen bjöd på folkfest

Efter en sommar som visat rekordtemperaturer och strålande solsken fick Hertödagen se sig besegrad mot vädrets makter när vindarna ven.

11 augusti 2018 18:17

Trots det var det fullt med människor när Luleå Sportklubb för 16 året i rad anordnade Hertsödagen. Med allt från loppisbord till honungsförsäljning var det ett stort antal människor på plats. Tommy Sandberg hade övergripande ansvar över dagen och nytt för i år var att det hade planerats för lite mindre bord.

– I år har vi 210 bord vilket är lite mindre än tidigare och det är en medveten tanke för att få mer utrymme mellan borden. Tidigare har det varit alldeles för trångt och det har varit svårt att ta sig fram. Nu är det ett helt annat flyt på marknaden och ingen missar något bord, säger Tommy Sandberg.

En av de som hade tagit sig till årets Hertsödag var Johannes Lundmark Åström som tillsammans med sin familj hade radat upp en mängd godsaker. Han har egentligen ett eget företag som han har satsat på. Tanken från början var att hyra ut arbetskraft som till exempel att klippa gräsmattor men på grund av torkan fick det bli plan B - bakning.

Bakning är väldigt uppskattat på loppisar och vi har en del stamkunder i och med att många känner igen oss genom mammas namn, säger Johannes Lundmark Åström.

Under dagen utsågs “årets Hertsöbo” som i år tilldelades Bengt Augustsson. Tommy Sandberg berättar om att anledningen till beslutet bland annat bottnade i Bengt Andersson aldrig sinande kämparglöd.

– Han är en drivande faktor på hertsön och har varit det i 35 år. Han har varit rektor på skolan här och har drivit frågor kring Hertsön till politiker. Han är rätt människa på rätt plats och har talets gåva, säger Tommy Sandberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Emma Isberg