Här laddas det för matglädje och festligheter

Restaurangerna står laddade inför julens festligheter med fyllda kylar och laddad personal.

21 december 2018 12:01

På restaurang CG:s är bordsplatser högvaluta redan innan julledigheten. Det uppger ägaren Henrik Gröntvedt.

– Vi har fullt hela tiden, säger han.

Men på julafton är det stängt.

– Annars har vi öppet som vanligt, alla dagar utom söndagar. Och under mellandagarna brukar det vara fullt, varje dag. Jag skulle bli förvånad om det inte är det i år också, säger Gröntvedt, säger Henrik Gröntvedt.

O´Learys har stängt på julafton, men sedan är det full fart, meddelar delägaren Christer Andersson. Efter hemvändarröj på juldagen handlar nästan allt om en enda sak – mat.

– Vi förväntar oss mycket gäster. Mellandagarna fram till nyår, går folk ut och äter, de hittar på aktiviteter, till exempel med bowling. Och de vill se sport på tv. Det är stora matdagar för oss, säger Christer Andersson.

På Clarion hotell sense finns restaurangen Kitchen & Table. Där är det, precis som på många andra ställen, stängt på julafton.

Sedan drar festligheterna i gång med nattklubb på juldagen, bara för att fortsätta med stora matdagar. Det uppger hovmästaren Hanna Andersson.

– På nyårsafton har vi redan fullbokat. Vi bjuder på en sexrätters nyårssupé, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Johansson