Här kan Hertsöns nya badhus byggas

Nu är det klart var Hertsöns nya badhus kan byggas.

28 maj 2018 12:55

Stadsbyggnadsförvaltningens förslag är att placera badhuset nordväst om Hertsöskolan (alternativ. B). Att det föll på just den platsen beror på att det är mest lämpat utifrån ytbehov, närhet till busshållplats, anslutande gång- och cykelvägar samt parkering.

– Den sammanvägda bedömningen är att det är det bästa alternativet. Vi har tittat på många aspekter, ekonomi bland annat. När man gör en lokaliseringsutredning tittar man på olika alternativ, för- och nackdelar, säger Jesper Klefsjö, tillförordnad stadsbyggnadschef.

Stadsbyggnadsförvaltningen har tagit fram förslaget i samarbete med fritidsförvaltningen som tittat på platsens tillgänglighet. Det är Stadsbyggnadsnämnden som formellt tar beslut nästa vecka.

När man började ta fram förslaget tittade man på möjligheten att bygga ett utebad i närheten beroende på placering. Det utebadet skulle på sikt ersätta Aronsbadet på Örnäset. Men det är inget man haft i åtanke när man tagit fram lokaliseringsutredningen. Underlaget ska vara klart så att beslut kan tas i strategisk plan och budget 2019-2021.

Om badhuset placeras på den föreslagna platsen kommer det innebära att restaurangen Bamboo, före detta Hockeygrillen, måste flytta.

Det nya badhuset beräknas få 50 000-75 000 besökare under ett år. Badhuset avser att inrymma en bassäng som är lika stor som den tidigare, det vill säga en 25 meter lång och 12,5 meter bred bassäng. Badhuset ska även ha en undervisningsbassäng med höj- och sänkbar botten, en liten barnpool, två större och två mindre omklädningsrum, teknikrum samt reception och café.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ellen Jakobsson