Sista sparken gav största jublet

Matchens sista spark förvandlades till ett enda stort Notas-jubel. Forwarden Sirwan Jamshidi är säker på att hans lag håller sig kvar i trean.

Foto: Göran Ström

Luleå/fotboll2014-08-18 21:38

Segervrålet dånar vilt i hemmalagets omklädningsrum på Tunavallen. Anledningen? Notvikens sena segermål mot Assi.

– Så jäkla gött. Det är så skönt att vinna. Vi behövde detta, vi har haft sån jäkla otur i den här typen av matcher tidigare, säger forwarden Sirwan Jamshidi när han står utanför omklädningsrummet och gratuleras av hemmasupportrar.

Ett piskande regn präglade matchen mellan topplaget Assi och bottenlaget Notas. Jamshidi var ett ständigt hot, och gjorde matchens första mål i den 14:e minuten.

30-åringen tog med sig en hög boll bakom Assi-försvaret och sköt bollen i mål med ett distinkt avslut. Gästerna från Kalix ägde bollinnehavet, men Notviken höll undan – fram till den 67:e minuten. Då nickade Robin Parviainen Saxerud in 1–1.

– Det kändes kanske som en kryssmatch egentligen, båda lagen spelade bra, säger Jamshidi.

Men formsvaga Notviken skulle gå segrande ur striden. När den snabbe yttermittfältaren Pierré Boman drev upp och slog ett inlägg från högerkanten i den 92:e minuten skulle det visa sig bli matchens sista spark.

Via en Assi-försvarare letade sig bollen in i mål.

Glädjen visste inga gränser bland hemmaspelarna, samtidigt som gästerna svor förbannat.

– Detta betyder mycket. Vi klättrar lite i tabellen, om vi hade förlorat hade vi hamnat under strecket, säger Jamshidi och fortsätter:

– Jag tror att det kommer gå bättre för oss nu. Det här behövde vi psykiskt. Vi kämpade och alla gav allt.

Håller ni er kvar i serien?

– Ja, det ska vi göra. Vi hör hemma i trean. Vi har bra spelare, men har haft otur i matcher och förlorat med mål i slutminuterna. Vi ska vara kvar, absolut.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om