Ahonen jagas – av klubbar i superettan

Daniel Ahonen vet att det finns intresse från superettan. Nu öppnar skyttekungen för att lämna IFK Luleå – och klubben kan tänka sig att släppa honom.– Om rätt bud dyker upp är det svårt att säga nej, säger Ahonen.

LULEÅ/FOTBOLL2013-06-08 06:01

IFK Luleå har gjort sin bästa säsongsinledning på länge. Laget har bara förlorat en av åtta matcher och ligger på fjärde plats i division I norra.

Och en av de stora anledningarna till succén stavas Daniel Ahonen.

– Han är viktigt. Vi är väldigt, väldigt, väldigt, väldigt glada att ”Danne” har hittat målet. Det är en duktig spelare. Att vi lyckades behålla honom, att han stannat och presterar är vi glada över, säger sportchefen Hans Boman.

Ahonen leder skytteligan för hela division I, både norra och södra. På åtta omgångar har han gjort sju mål – och nu har rykten om hans framtid med IFK Luleå börjat florera. 22-åringen själv är medveten om att det finns superettanklubbar som är intresserade av honom.

– Jag vet att det finns intresse. Det går rykten. Man får akta sig för att inte snöa in för mycket på sådant. Jag fokuserar på det som jag själv kan styra just nu, säger Daniel Ahonen.

Vill spela högre upp

Kan du tänka dig att lämna IFK Luleå?

– Det är jäkligt svårt. Alltså om rätt bud kommer... Om det är något riktigt sjukt så kan jag nog det. Men jag trivs jäkligt bra i Luleå. Både på och utanför planen. Det ska man verkligen inte underskatta, säger han.

Men du vill väl spela i en så bra liga som möjligt?

– Jo, det tror jag Luleå vet om också. För det sa jag när jag kom hit. Jag vill alltid spela så högt upp som möjligt. Och om ett lag från en högre division hör av sig är det väldigt svårt att inte dras med av det. Jag har varit sugen sedan jag lämnade Kalmar och var nära allsvenskan då. Sedan har jag gått den långa vägen så det är klart man är sugen på spel i sådana serier.

”Det kommer att kosta”

Sportchefen Hans Boman säger att inga klubbar har hört av sig till IFK Luleå om Daniel Ahonen. Men han understryker också att till rätt pris är allt säljbart.

– Man kan aldrig slå fast om någon spelare att det här går inte under några omständigheter. Men det är klart att om en spelare som står under kontrakt och leder skytteligan ska säljas under säsong så kommer det att kosta, säger Boman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om