Före detta Luleåbon vann SM i poker

När SM i poker avgjordes under natten mot torsdag så var det 28-årige Adam Jonsson som tog hem titeln som svensk mästare 2018 och dessutom över en halv miljon i prispengar.

7 juni 2018 16:19

­– Det känns overkligt. Som pokerspelare så är det ju den största turneringen i Sverige så det är ju ganska prestigefyllt och det känns stort.

Adam började spela poker redan 2008 och 2013 så tog han beslutet att ha pokerspelandet som sitt yrke och spelar nu på heltid. Men innan han inledde sin karriär som pokerspelare så bodde han i Luleå och arbetade som värdetransportör på Loomis.

– Jag har bott i Luleå nästan hela livet men för tre år sedan flyttade jag till Stockholm för att det är bättre pokerspel och bättre möjligheter till att spela här.

Adam menar också att det inte handlar om tur utan att det kräver tid, engagemang och erfarenhet för att bli en bra pokerspelare.

– Det är som med mycket annat, det är mycket träning och man lär sig med tiden. Ju mer timmar man lägger vid pokerborden desto mer lär man sig. Sen så är det ju mycket matematik och psykologi som man har som en grund också.

I och med vinsten i SM så kammade Adam också hem sin största prispott hittils på hela 595 790 kronor.

Med SM-titeln i bagaget så siktar nu Adam vidare mot fler stora turneringar. Något som han inte riktigt har ägnat sig så mycket åt tidigare.

– Jag är normalt sett inte en turneringsspelare egentligen utan jag spelar vanligtvis i ungefär en turnering per år. Men jag kommer nog att delta i fler kommande stora turneringar nu, det tror jag absolut.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Filip Öhman