Stjärnornas bråk i LF Basket

Först föll LF Basket hårt mot Sundsvall Dragons. Sedan utbröt ett öppet bråk mellan stjärnorna JaraunBurrows och Alexandros Sigkounas - som fortsatte i omklädningsrummet.

BRÅKET. Det var heta känslor mellan LF-stjärnorna Alexandros Sigkounas och Jaraun Burrows (båda till vänster) efter förlusten.

BRÅKET. Det var heta känslor mellan LF-stjärnorna Alexandros Sigkounas och Jaraun Burrows (båda till vänster) efter förlusten.

Foto: Andreas Wälitalo

Luleå/Basket2015-03-18 12:45

Under grundserien hade LF Basket vunnit mot Sundsvall Dragons i alla fyra möten.

Men slutspel är ett annat djur.

Under gårdagen föll Luleålaget tungt mot Sundsvall i den första kvartsfinalen med siffrorna 70–77.

Efter matchen utbröt ett öppet bråk mellan stjärnorna JaraunBurrows och Alexandros Sigkounas. Den sistnämnde var på väg att skaka hand med motståndarna och stoppades av Burrows. Då började stjärnorna att käfta med varandra.

– Jag visste att man inte skakar hand efter matcherna i slutspelet. "Kino"(JaraunBurrows) sa åt mig "gör det inte, kom tillbaka" och jag förstod inte varför. Men det är ingenting. Vi har inte haft några problem tidigare och vi är goda lagkamrater. Vi bråkade inte, vi pratade bara som män, säger Alexandros Sigkounas.

Hur är stämningen i laget just nu?

– I går efter matchen var vi besvikna och arga. Men vi stannade kvar och pratade efter matchen och tog oss en rejäl titt i spegeln. Vi pratade om hur kan vi bli bättre som lag, som spelare, lagkamrater och som människor, säger Sigkounas.

De heta känslorna fortsatte in i omklädningsrummet. Men Alexandros Sigkounas säger att det är utrett nu – och menar att det är ett sundhetstecken för LF Basket.

– Vi var arga på oss själva. Inte mot våra lagkamrater. Ibland är det bra med känslor i omklädningsrummet. Det var inte negativ energi. Det visar att vi verkligen vill vinna, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om