Konkurrenten: "Måste ta och slå honom en signal"

Samir Ali har lämnat LF Basket.Då öppnar ligakonkurrenten Jämtland för att värva forwarden.– Jag måste ta och slå honom en signal, säger tränaren Torbjörn Gehrke.

PÅ VÄG SÖDERUT? Jämtland Baskets tränare tycker att LF-forwarden Samir Ali är en intressant spelare.

PÅ VÄG SÖDERUT? Jämtland Baskets tränare tycker att LF-forwarden Samir Ali är en intressant spelare.

Foto: Pär Bäckström

Luleå/Basket2015-04-21 18:33

Förra veckan stod det klart: Forwarden Samir Ali kommer inte att fortsätta i LF Basket.

Det var ett gemensamt beslut. 23-årige Ali hade stannat av i utvecklingen – och Luleåklubben tyckte att han behövde ett miljöombyte helt enkelt.

Jämtland Basket har nämnts som en av klubbarna som skulle passa den förre LF-forwarden bra. Och nu öppnar lagets tränare tillika Plannja-legendaren Torbjörn Gehrke för att värva honom.

– Jag är intresserad av alla bra spelare. Nu när du säger det så kanske jag måste ta och slå honom en signal, säger Torbjörn Gehrke.

Samir Ali befinner sig just nu på semester i Barcelona. Det har ännu inte tagits någon kontakt parterna emellan. Men det är inget snack om att Jämtland-tränaren blir intresserad när hans namn kommer på tal.

– Vi har inte riktigt börjat processen med vilka spelare vi ska ha ännu. Det är en atletisk spelare. Jag kommer ihåg en match som han avgjorde mot oss. Han kom in och tog flera offensiva returer och petade i ett par bollar och satte något skott. Det är en bra spelare. Det jag har sett gillar jag, säger Gehrke.

Tror du att Jämtland hade varit en bra plats för honom?

– Jag tror att de flesta lagen i ligan skulle kunna titta på Samir. Sedan handlar det om en hel del grejer. Varför ska man flytta till Östersund? Varför till Malmö? Eller varför till Stockholm? Det måste finnas en helhet.

Ali har fått stora delar av de senaste säsongerna förstörda av skador och sjukdomar. Men i fjol snittade han två poäng och två returer på nästan 13 minuter per match för LF Basket.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om