Elitlag tvingas bort från hallen

LF Basket står utan Luleå Energi Arena – i över en månad. Då riktar lagkaptenen Tim Kearney kritik mot kommunen.

Riktar kritik. LF Basket kommer inte in i Luleå Energi Arena under juli månad. Det får lagkaptenen Tim Kearney att reagera.

Riktar kritik. LF Basket kommer inte in i Luleå Energi Arena under juli månad. Det får lagkaptenen Tim Kearney att reagera.

Foto:

Luleå/Basket2015-06-29 20:36

Luleå Energi Arena är hallen där basketligalaget LF Basket tränar och spelar sina matcher.

Det är också i "LEA" som LF har sina bollar, skottmaskin, omklädningsrum och så vidare.

Men i över en månad, från midsommar och juli ut, kommer inte elitlaget in i sin egen hall för att träna. Anledningen? Luleå kommun har ingen bemanning då och kan därför inte hålla arenan öppen.

Det har fått LF Baskets lagkapten Tim Kearney att rikta kritik mot kommunen.

– Jag tycker att det känns tråkigt. Jag hade gärna velat träna och utvecklas. Det är klart att vi kan vara i andra hallar, men vi har bäst möjlighet att träna i just Luleå Energi Arena. Där har vi vår skottmaskin, våra bollar och sådant, säger Tim Kearney.

Kearney trycker framför allt på att LF Baskets spelare inte har betalt under sommarmånaderna. Det innebär att många inom laget har andra jobb från juni till augusti – och då måste man vara mer tidseffektiv för att hinna med träningen.

– Med skottmaskinen som vi har i arenan kan man genomföra ett skottpass fyra gånger så snabbt. Det hade underlättat väldigt mycket om vi kunde vara där, säger han.

Helén Wiklund-Wårell är fritidschef på Luleå Kommun. Så här förklarar hon att LF Basket inte har tillgång till Luleå Energi Arena under en dryg månad.

– Vi har hänvisat alla till andra hallar. De få som vill träna under den här perioden alltså. Vi har ingen bemanning och inget städ och då finns det andra hallar att träna i. Så enkelt är det, säger Wiklund-Wårell.

Hur ser du på det Tim Kearney säger om att effektivisera träningen?

– Jag tycker inte att det är något konstigt. Jag förstår hur de tänker och att det är enkelt och smidigt. Men samtidigt är det så att det är en jättestor anläggning och det är en resursfråga även för oss.

LF-kaptenen köper inte riktigt resursargumentet. Och nu erbjuder han sig att hjälpa kommunen för att komma runt problemet.

– Jag kan städa efter mig när jag har tränat klart. Det är inga problem, säger han.

LF Basket är tillsammans med ett pingislag de enda som har hört av sig om att träna i arenan under juli månad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om