Beskedet som banar väg för LF

Här är beskedet från stjärnan – som banar vägen för LF Basket: HlynurBaeringsson kommer med största sannolikhet att spela i Sverige till hösten.

Ett steg närmare. Den isländske landslagsmannen Hlynur Baeringsson närmar sig spel med LF Basket till hösten.

Ett steg närmare. Den isländske landslagsmannen Hlynur Baeringsson närmar sig spel med LF Basket till hösten.

Foto: Leif R Jansson / TT

Luleå/Basket2015-06-23 16:22

När NSD når den isländske stjärnforwarden HlynurBaeringsson befinner han sig på semester i Barcelona med sin fru.

32-åringen har, efter en tid med det isländska landslaget, tagit en välförtjänt vilotripp till Spanien utan sina barn.

– Vi är här själva bara. Det är ganska skönt faktiskt. Vi har spelat spelen för små europeiska nationer på Island innan det och förlorade i finalen mot Montenegro. Det var en bra förberedelse inför EM, säger HlynurBaeringsson.

Den isländske tuffingen, som spelat i Sundsvall Dragons de senaste säsongerna, har tidigare varit tydlig med att han i första hand vill spela någonstans i södra Europa.

Men nu kommer han med ett besked som banar vägen ordentligt för LF Basket: Han kommer med allra största sannolikhet att spela i basketligan till hösten.

– Mest troligt så kommer jag att spela i Sverige. Men jag vill ändå hålla det lite öppet för Europa. Om jag måste gissa så blir det Sverige. Fast jag vill vänta lite och se om det dyker upp något bra i utlandet. Då ska det vara något riktigt bra, säger Baeringsson.

Än så länge är diskussionerna med LF inte särskilt långt gångna. Kort sagt ser det ut så här: Luleålaget har visat sitt intresse – och HlynurBaeringsson har meddelat att det låter spännande.

– Vi pratar bara. Vad de har sagt? Många saker. Vi har diskuterat min situation och jag har sagt att jag är intresserad av att spela med LF. Men vi har inte kommit så långt ännu, säger han.

Har du pratat med några lag utanför Sverige hittills?

– Inte jag personligen eftersom jag har en agent som sköter allt det där. Jag försöker hålla mig utanför så mycket som möjligt. Det är bättre det än att höra rykten hit och dit. Jag vill veta när det finns något konkret.

Har det funnits intresse?

– Ja, en del. Men jag kommer inte att gå var som helst. Det måste vara en bra situation som passar mig och min familj.

Baeringsson vill inte kalla LF Basket för sitt förstahandsalternativ i basketligan. Han berättar att han har ett antal lag att välja mellan.

– Jag skulle inte säga att det är mitt förstahandsalternativ. Jag har några alternativ men jag vill inte berätta vilka alla är. Fast det är klart att LF är intressant.

HlynurBaeringsson och Islands landslag kommer att spela EM i Berlin i september. Men Hlynur han har tidigare berättat för NSD att han vill ha klart med en ny klubb innan dess.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om