Villa brann ner till grunden

Vid tre-tiden på torsdagsmorgonen fick räddningstjänsten i Luleå larm om att ett hus brann på Markskogsvägen i Persön, Luleå. När räddningstjänsten kom till platsen var huset redan övertänt och väggarna höll på att ramla in.

Norrbottensgården på Persön gick inte att rädda. Efter övertändning kunde brandmännen bara bevaka så att elden inte spred sig till intilliggande byggnader.

Norrbottensgården på Persön gick inte att rädda. Efter övertändning kunde brandmännen bara bevaka så att elden inte spred sig till intilliggande byggnader.

Foto: Jan Bergsten

LULEÅ2009-01-01 09:30
 När NSD talar med räddningsledaren Bengt Lindgren på torsdagsmorgonen är de fortfarande kvar på platsen.
- Det brinner fortfarande så vi kommer ha bemanning här åtminstone ett par timmar framåt. Det är tyvärr inte mycket som är kvar av huset.

Exakt hur många som befann sig i huset när branden började är ännu okänt, men samtliga är återfunna och vid liv. Två personer har dock förts till Sunderby sjukhus för vård. Vad som orsakat branden är ännu okänt.
- Det är för tidigt att säga vad som startat branden. När släckningsarbetet är klart kommer polisen genomföra en teknisk undersökning, säger räddningsledaren Bengt Lindgren vid Räddningstjänsten i Luleå.

Totalt var det ungefär 15 brandmän från Luleå, Gammelstad och Råneå som larmades till platsen för att släcka elden. Huset var en Norrbottensgård.
- Till en början var vi oroliga för att elden skulle sprida sig men i nuläget har vi läget under kontroll och ser ingen risk för spridning, avslutar Bengt Lindgren vid Räddningstjänsten i Luleå.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om