Vårmässa med mat och massage
I fredags bjöd Vårmässans första dag på bland annat matlagning av mästerkocken Anders Dahlbom. Det fanns mycket att titta på i Arcushallen, men alla hittade inte vad de hoppats på.- Jag saknar växter. Det brukar vara mycket mer blommor, säger besökaren Aune Nyström.
På Vårmässan trollar mästerkocken Anders Dahlbom till förrätt, varmrätt och efterrätt på bara tjugo minuter av de ingredienser publiken valt.FOTO: Göran Ström
Foto: Göran Ström
- Jag valde sparris för jag har precis lagat en sparrisrätt hemma, och det är så gott. Men jag tror han fixar det, han är så jätteduktig.
Pannbiff i Brasilien
- Det är sjätte året vi besöker Vårmässan här i Luleå. Jag kom från Brasilien i går och man kan säga att vädret är friskt här uppe, säger Anders Dahlbom.
Invångarna i den lilla brasilianska byn Cumbuco, där tv-kocken numera bor sedan oktober förra året, har bara 1 000 invånare. Där bygger han nu upp en restaurang som slår upp portarna i juli-augusti. Castanha, som restaurangen ska heta, kommer att bjuda på lite blandad meny.
- Jag har provat att laga mat till byborna och de älskar pannbiff med lök.
Avslappnande massage
När besökaren gått runt ett tag kan kroppen bli trött. Då kan det passa att få en fem minuters reiki-massage av Peter eller Helen Larsson. Under mässans tre dagar ger de alla som vill en gratis massage, men massörerna blir inte trötta av det.
- Nej, det är så roligt att träffa alla människor, säger Helen Larsson, hälsovägledare.
Reikimassage är en metod för att slappna av och stärka kroppens självläkande förmåga och Annika Lundqvist bestämde sig för att prova.
- Skönt! Det var mjukt och försiktigt.
Mycket bygg och miljö
Aune och Tord Nyström har åkt från Piteå för att besöka mässan.
- Vi konstaterar att det handlar mycket om bygg och miljö i år. Det är vi inte i behov av just nu, säger Tord Nyström.
- Matstånden är roliga, men jag saknar alla blommor, säger Aune Nyström.
Mässan fortsätter på lördag och söndag.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!