Det är onsdageftermiddag tre dagar efter valet. Rösträkningen pågår och i fikarummet på Björkskatans gruppboende går diskussionerna heta. Framför allt diskuteras Sverigedemokraternas framgångar.
– Det har varit mycket oro före valet. Och mycket sorg och ilska efter. Och funderingar såklart. Men jag känner mig inte helt förvånad, säger Charlotte Nilsson.
– Jag tror inte alla som röstar på SD är rasister, utan det är ett missnöje. Med nedskärningar på det sociala och arbetslöshet. Då röstar man på SD, Åkesson är ju trots allt en bra retoriker. Man fattar inte att SD ställt sig bakom många av Alliansens nedskärningar.
Hon röstade på Vänsterpartiet och Rättvisepartiet. Kollegorna i rummet valde att lägga rösterna på Socialdemokraterna, vilket flera gjort under många val. Men besvikelsen mot partiet är stor.
– Häruppe är många väldigt missnöjda. Förra valet stod de och lovade att ta bort alla delade turer. Vi skulle kunna få ett familjeliv igen. Där tror jag många inom kommunvalet istället valde att rösta på SD, säger Sara Carlsson.
– Yvonne Stålnacke har lovat en sak och sen håller hon inte det och många känner sig väldigt svikna. Jag känner mig orolig för alla äldre utländska som kommer in i vården när det finns SD-starka och hur kommer de hantera detta.
Fler av dem menar att Socialdemokraterna glidit för mycket åt höger.
Samtidigt som de ser hur flera omkring dem röstat på SD vill de inte utesluta dem.
– Jag har ju sett att folk gör det på Facebook. Men jag tror att det är helt fel, säger Charlotte Nilsson.
– Felet man gjort i tidigare val är att man frusit ut dem. Om jag skulle ha en åsikt och bli utfryst skulle mitt missnöje växa ännu större. Ta istället diskussionen, säger Stig-Olof Olofsson.
Han fick reda på att en bekant röstat på SD och han ringde genast upp.
– Vi hade ju talat om valet för bara två veckor sedan och jag trodde verkligen det här var en person som värnade de svaga. Varför hade han inte sagt något? Jag hade inte en aning och kände mig lurad, säger han.
– Det är en demokratisk rättighet att rösta på vad man vill och jag kan inte gå och tycka illa om någon bara för det här, men jag kan föra en diskussion, säger Sara Carlsson.
Stig-Olof Olofsson menar att Fredrik Reinfeldt har stor skuld i det kaos som väntar. Enligt Stig-Olof Olofsson såg Reinfeldt att han var på väg att förlora, höll ett tal om "att öppna sina hjärtan", förlorade valet och efterlämnade sig en stor oreda.
– Red ut det där Löfven, om du kan! Det var taktiskt gjort av honom, säger han.
- Han är riktigt slipad.
De fruktar alla ett nyval. Stig-Olof Olofsson tror att Löfven reder ut härvan. Men Sara Carlsson är mer osäker.
– Där är en stor oro för framtiden. Kommer Socialdemokraterna få igenom sin statsbudget? Kommer det bli nyval om tre, fyra månader? Det är oroväckande för då tror jag SD kommer växa ytterligare. Då kommer många socialdemokrater känna sin besvikna över att det inte blev något samarbete med vänstern och rösta på Alliansen. Eller SD, säger hon
– Jag är väldigt bekymrad över det Stefan Löfven gör nu. Det var inte det jag röstade på. Jag vet att han gått ut och sagt att de inte kommer ha något samarbete med vänstern. Men jag trodde inte längst inne att åratal av samarbete
– Det här känns inte kul, man får lite ont i magen, säger Charlotte Nilsson.
De ställer hoppet till S-ledaren Stefan Löfven bakgrund som facklig förhandlare. Hans bakgrund i det starka IF Metall borde ha lärt honom något. Men de menar att det även finns ett ansvar bland de andra partierna. Ann-Kristin Lundgren har suttit tyst en lång stund men så ta hon till orda.
– Varför går inte partierna ihop nu för att ta bort SD:s makt. Det är dags att släppa på prestigen nu.