Utmätning för krögare

Skatteverket har tagit 1,9 miljoner kronor från krögaren Håkan Anderssons bankkonton.Andersson driver den omskrivna restaurangen Thai thai i Luleå.- Man är helt chockad, säger han.

LULEÅ2009-04-11 06:00
Verket har utmätt en miljon kronor från bolaget Thai thai & sushi i Luleå AB, och 900 000 kronor av 46-årige Håkan Anderssons egna tillgångar. Det framgår av uppgifter från Skatteverket, som NSD tagit del av.
Överklagar allt
- Vi har överklagat allt. De håller på med en revision mot oss. En skattehandläggare tycker vissa saker, och vi tycker att det misstämmer helt, säger Håkan Andersson.
Vad har Skatteverket utmätt från bolaget och från dig?
- Det har rullat på bra för oss där på Thai thai och det har funnits kvar pengar på kontona, så det har funnits allt det de velat ha. De har inte tagit allt, de har tagit det de behövt. Men vi anser att vi ska ha tillbaka alltihopa.
Håkan Anderssons restaurang har blivit väldigt omskriven de senaste månaderna. Ekobrottsåklagaren Jan Wallström har delgivit Andersson misstanke om grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott. Detta på grund av Skatteverkets revision, där verket hävdar att försäljning för cirka två miljoner kronor aldrig redovisats.
Känns väldigt jobbigt
Håkan Anderssons advokat Petter Matti har tidigare sagt till NSD att vad han förstått så har Andersson skött bokföringen enligt konstens alla regler. Men Jan Wallström är trots detta säker på att kunna väcka åtal.
- Man blir sänkt överallt på grund av att det är någon som misstänker något. Vi är väldigt chockade. Allt känns väldigt jobbigt, säger Håkan Andersson.
Indraget alkoholtillstånd
Thai thais serveringstillstånd drogs in den 9 februari av Luleås kommunpolitiker. Det nya bolag som ska ta över fick heller inte tillstånd, eftersom bolaget företräds av Håkan Anderssons far, som ansågs stå för nära det gamla bolaget.
- Vi säljer inte så mycket alkohol, men det är klart att det är en del som vill ha ett glas till maten, svarar Håkan Andersson på en fråga om vad det förlorade tillståndet betyder för restaurangen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!