Uppvisning på hög nivå

Han stod för rutinen då modellflygklubben Jupiter hade uppvisning i lördags.Rune Westbom, 82, tröttnar inte på sina små flygplan.- Jag har nog tio stycken.

Flera medlemmar i MFK Jupiter visade upp sina flygplan i lördags.

Flera medlemmar i MFK Jupiter visade upp sina flygplan i lördags.

Foto: Göran Ström

Luleå2008-08-25 06:00
Han visade hela batteriet av loopar och rollar på Knöppelåsen framför den publik som samlats för att titta på uppvisningen.
Rune Westbom är klubbens mest rutinerade flygare.
- Jag började 1970. Då höll jag på att skjutsa min son till flygfältet, som låg i Ubbyn. Jag var med och reparerade så då var det lika bra att jag började att flyga också, säger han.
Svårast att landa
Genom åren har det blivit ett antal krascher. Men för Rune Westbom, som grundade verkstadsföretaget Westboms mekaniska 1952, har byggandet och mekandet varit lika roligt som flygandet.
- Det här är avancerade saker, och det är svårt att komma ner hel. Det svåraste är landningen. Jag brukar säga "att kunna landa är att kunna flyga", säger Rune Westbom.
Bästa klubben
Flera åskådare hade sökt sig till flygfältet för att titta på alla farkoster. MFK Jupiter har medlemmar
i alla discipliner: motorflyg, elflyg, helikopter, segelflyg och sjöflyg.
- Vi har en sjö i ena ändan av fältet. Sörlänningarna som kommer hit brukar säga att det här är den bästa modellflygklubben. Och det är kassören Gunnar Eriksson som är pappa till nästan allt det här. En eloge till honom, säger Rune Westbom.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om