Unga kvinnan vårdas fortfarande på Iva efter ridolyckan

Den unga kvinna som under tisdagskvällen föll av sin häst efter att den blivit skrämd av en traktor, vårdas fortfarande på intensivvårdsavdelning. Polisen uppger att det finns vittnen och en utredning om händelsen pågår.

Traktorolyckan inträffade under tisdagseftermiddagen.

Traktorolyckan inträffade under tisdagseftermiddagen.

Foto: Montage

Luleå2024-07-17 12:32

Kvinnan ska ha hamnat under traktorns hjul i samband med olyckan. Det är solig morgon i Sunderbyn och NSD är på olycksplatsen där en ung kvinna blev påkörd av en traktor under tisdagseftermiddagen. Boende i området är fåordiga om händelsen och hänvisar till polisens utredning. 

Det var vid 17-tiden under tisdagen som två ryttare kom ridandes på varsin häst längs en grusväg i Sunderbyn. Den ena ryttarens häst ska ha blivit skrämd i samband med att en traktor passerade förbi. En av ryttarna, en kvinna i 20-årsåldern, ramlade av den skrämda hästen och hamnade under ett av traktorhjulen. Den unga kvinnan fördes till Sunderby sjukhus. Enligt Region Norrbotten skadades hon allvarligt i olyckan och flyttades till intensivvårdsavdelningen under tisdagskvällen.

En anmälan angående vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada har upprättats. Jourhavande förundersökningsledare Mats Ekman uppger att det finns en del att komplettera i utredningen, där bland annat ska vittnen höras.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!