Två gripna på Porsön

En man, född -85, greps av polisens nationella insatsstyrka på Porsön under onsdag förmiddag.Mannen har tidigare varit anhållen i sin frånvaro misstänkt för inblandning i rånet på Bredviken i förra veckan.

Nationella insatsstyrkan slog till mot en lägenhet på Porsön.

Nationella insatsstyrkan slog till mot en lägenhet på Porsön.

Foto: Hans L. Olofsson

Luleå2009-08-05 12:54

Vid halv 12, onsdag förmiddag, slog polisen till mot en lägenhet på Forskarvägen, Porsön. Efter civil spaning hela förmiddagen kom den nationella insatsstyrkan till lägenheten och bröt sig in med hjälp av tårgas eller någon slags chockgranater.
– Vi hörde tre-fem smällar när de gick in i lägenheten, säger grannen Markus Lundberg, 25 år.

Efter cirka tio minuter kom polisen ut med en av männen. En stund senare fördes den andre personen ut, en kortväxt man i 25-årsåldern.
Enligt polisens pressmeddelande är den gripne mannen född 1985 och anhållen i sin frånvaro, misstänkt för grov stöld.
- Han är skäligen misstänkt för att ha varit med vid rånet förra veckan, säger Per Karlsson, avdelningschef vid polisen.

Ytterligare en person, en man född 1986, som fanns i lägenheten togs in för förhör. Enligt polisen är det troligen lägenhetsinnehavaren men denne är inte misstänkt för delaktighet i rånet.
Lägenheten är avspärrad och polisens tekniker genomför just nu en husrannsakan på plats, i syfte att leta stöldgods.
 På kvällen den 28 juli tog sig tre män in i bostaden hos en 68-årig man i Luleå. Männen var beväpnade och sköt 68-åringen i bröstet, sedan försvann de med hans jaktvapen och hans bil.

Polisen kunde efter ett par dagar vid två olika tillslag gripa två män. En av dessa, född 1980, sitter nu häktad misstänkt för stöld och våldsbrott. Den andre, en man född 1985, släpptes men är enligt polisen fortfarande misstänkt.

Följ utvecklingen här på nsd.se och i morgondagens NSD.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om