Två etapper blir en på Storgatan

Det byggs två etapper av Storgatan i stället för en nästa sommar.- Det är huvudspåret, säger Göran Gabrielsson, gatuchef.

LULEÅ2008-11-15 06:00
Det mödosamma arbetet med att förvandla Storgatan till esplanad fortsätter, fast med största sannolikhet i högre tempo än vad som tidigare var tänkt.
Först planerades att etappen mellan Kungsgatan och Timmermansgatan skulle genomföras under sommaren 2009 och delen mellan Timmermansgatan och Smedjegatan sommaren 2010.
Att nu fastighetsbolaget Norrporten avvaktar med att riva i kvarteret Hunden, med bland annat Fritz Olsson-huset, gör att kommunen kan sätta planerna för Storgatan i verket.
- Vi har haft möte med butiksägare längs sträckningen Smedjegatan - Kungsgatan. Det är ju inte trevligt att vi bygger om två somrar i rad. Det är tre kvarter och vi har ju ganska kort barmarksperiod här uppe. Det bästa är om vi kan bygga allt på en gång.
När delen mellan Smedjegatan och Kungsgatan är ombyggd så återstår bara den sista, den från Hermelinsgatan till Prästgatan, delen med Loet på ena sidan och Floras kulle på den andra.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om