Två åtalas för bredviksvapen

I det medelålders parets lägenhetsförråd hittades tre av de gevär som stals vid det brutala rånet på Bredviken i somras.Nu åtalas den den 53-årige mannen och den 52-åriga kvinnan för vapenbrott.

Här, i en villa i Bredviken, skedde det väpnade rånet den 28 juli i år.

Här, i en villa i Bredviken, skedde det väpnade rånet den 28 juli i år.

Foto: Kurt Engström

LULEÅ2009-12-01 12:59
Ingen misstänkt gärningsman har ännu åtalats för det grova rånet i en villa i bostadsområdet Bredviken i Luleå i juli. Vid rånet sköts en villaägare i bröstet och fem jaktvapen stals från huset.
Av en slump hittade polisen ett av de stulna vapnen, ett hagelgevär. Hagelgeväret hittades i en ryggsäck när en 29-årig Luleåbo var i färd att leverera vapnet till en man i Piteå. Bilen, där 29-åringen satt, stoppades av polisen efter misstanke om narkotikabrott.
Känd våldsverkare
Den 29-årige mannen är en känd våldsverkare. Han har dömts för ett flertal brutala misshandelsfall och för rån - men även för grovt narkotikabrott. I mitten av september dömdes han till fem månaders fängelse.
Som NSD tidigare har berättat hittade polisen ytterligare tre vapen som kommer från Bredviksrånet, två kulgevär och ett kombinationsvapen, samt ammunition. Vapnen hittades i ett lägenhetsförråd som ägs av en nära anhörig till 29-årigen.
Trots det har inte vice chefsåklagare Thomas Ennefors lyckats koppla 29-åringen till rånet på Bredviken.
Vapenbrott
Enligt Thomas Ennefors är ärendet nu är att betrakta som ett vapenbrott. Åtal väcktes på tisdagen mot den nära anhöriga och dennes sambo för vapenbrott.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om