Det var under tisdagseftermiddagen som det föll träd på ett ställe längs Mjölkuddsvägen, på tre ställen längs Mariebergsvägen i Gammelstad och på ett ställe i Kyrkbyn i Gammelstad.
– Man kan säga att vi fick fullt upp att göra, säger Björn Anundby, vid Luleå kommuns Stadsbyggnadskontor, som tillsammans med tre kollegor åkte runt och röjde upp de fallna träden.
Längs Mjölkuddsvägen var det en rutten björk som föll över vägbanan och cykelbanan. Det är en mycket trafikerad väg med både bil och busstrafik och det blev en viss trafikstockning när trädet fallit.
Mats Bäcklund bor i en villa granne med stället där trädet föll.
– Jag såg inte när det föll, men strax efteråt, säger han.
Mats Bäcklund har, tillsammans med andra boende i området, anmält till kommunen att de bör se över vilka träd som är ruttna och ta bort de.
– Jag skickade in en anmälan om det för ett år sedan. Jag har ju sett att många träd här runt ser ut som dom kan falla närsomhelst. Jag fick svar i maj i år av kommunen att de ska titta på det till hösten, säger Mats Bäcklund.
Vad tycker du om det nu, när ett av träden fallit?
– Det är dåligt. Det finns ju regler för detta och de ruttna träden måste så klart tas bort.
Norr Media berättade i en artikel i mars 2017 att det finns många ruttna träd längs Mjölkuddsvägen. Det är Luleås längsta björkallé och den anlades i början av 1970-talet. 2016 gjorde kommunen en inventering i samband med arbetet med Östra länken och då upptäcktes det att 23 av björkarna var så pass skadade och gamla att det riskerade att falla och de utgjorde därmed ett hot mot fotgängare, cyklister, bilister och boende nära Mjölkuddsvägen.
– Hela björkallén börjar ha gjort sitt, sade Anna-Marita Johansson, parkmästare i Luleå kommun till Norr Media då, 2017. Tanken var då, att de 23 ruttna björkarna skulle fällas under våren 2017.
Björn Anundby, säger att det är första gången i år som man fått åka runt och plocka upp fallna träd.
– Det är ju på så många ställen samtidigt och det är ovanligt, säger han.
Parkmästare Anna-Marita Johansson är på semester och gick inte att nå för en kommentar.
Hennes kollega parkmästaren Jonas Teterin-Stedt, säger att kommunen gjorde en inventering för två år sedan av trädens kvalité längs Mjölkuddsvägen.
– De akuta riskträden tar vi bort så fort som möjligt. Det träd som föll tillhörde inte riskträden vid inventeringen säger han.