Siffrorna har vi hämtat från Statistiska centralbyråns senaste kvartalsstatistik.
Boden, där det krävs stor inflyttning i spåren på H2 Green Steels storsatsning, backar hittills i år med 51 personer.
I Luleå är ökningen mellan kvartal två och kvartal tre 315 personer.
Men sett över hela året är +165 invånare inga muntra siffror för kommunledningen som har ett mål på 100 000 invånare 2040.
– Vi borde ligga högre, säger Carina Sammeli (S), kommunalråd i Luleå, när vi når henne på telefon.
– Det går lite för långsamt. Vi behöver få upp tempot. Å andra sidan fortsätter vi ligga i ett tempo vi har legat på.
En anledning till den tröga befolkningstillväxten är att det föds för få barn, konstaterar Sammeli. I Luleå brukar betydligt fler barn födas i jämförelse med de två senaste två åren.
– Det påverkar oss. Däremot hade vi en hyfsad inflyttning.
Tror du de låga siffrorna på nyfödda kan ha med konjunkturen att göra?
– Ja, det tror jag. Det är dessutom samma i hela landet. Det är väl osäkerhet i världen som gör att man funderar om man ska skaffa barn just nu.
Gör ni tillräckligt från kommunledningen för att få invånarantalet att öka?
– Tydligen inte.
För kommunalrådet i Boden, Claes Nordmark (S), är den senaste statistiken ingen munter läsning. På frågan om han oroas över siffrorna, säger han snabbt:
– Nej, inte jättemycket. Men det är klart att det oroar. Men om man ser på Skellefteå så tog det lite tid innan det började flytta in mer folk. Även om det ser lite tråkigt ut just nu kommer det att börja flytta in människor. En investering på 50-60 miljarder i ett stålverk, det skapar jobb – och då kommer det folk.
Nordmark pekar på den byggboom som råder i Boden, där bland annat 300 lägenheter håller på att färdigställas. Men även på det intresse som visat sig på en hemsida hos kommunen som riktar sig till intresserade i södra Sverige.
– Vi har trycket uppe i vårt arbete och trycket att komma till Boden är stort. Våra inflyttningsguider jobbar hårt och när jobben skapas, då kommer folk att flytta till Boden, säger Claes Nordmark.
Kan ni göra mer från kommunen för att få en snabbare tillväxt?
– Ja, vi kan säkert göra mycket mer. Men det är framför allt staten som måste göra någonting kring bostadsbyggandet. I många delar av landet byggs det inte alls. Staten kan inte bara sitta på händerna och vänta. Då missar vi tillväxt i Sverige.