Trafikverkets chef fick hot på privata mobilen

Trafikverkets regionchef har blivit utsatt för hot – efter beslutet att salta E 10:an.

HOTAD. Trafikverkets regionchef Arnold Wonkavaara blev uppringd och hotad på sin privata mobiltelefon på söndagseftermiddagen, med anledning av att de tänker salta E?10 i vinter.

HOTAD. Trafikverkets regionchef Arnold Wonkavaara blev uppringd och hotad på sin privata mobiltelefon på söndagseftermiddagen, med anledning av att de tänker salta E?10 i vinter.

Foto: Kurt Engström

LULEÅ2014-10-27 15:03

Beslutet att vid svåra halkperioder salta E 10:an har väckt känslor och protester.

Vid 17-tiden på söndagen fick Trafikverkets regionchef Arnold Wonkavaara två samtal på sin privata mobiltelefon. Båda samtalen kom från ett telefonnummer som var okänt för honom. I mobilsvaret uttrycker någon en hotbild mot Wonkavaara, i stil med "vi vet var du finns".

– Det var inga vänliga samtal, säger han när nsd.se når honom på måndagseftermiddagen.

"Tänker inte acceptera..."

Han vill inte gå i in i detalj på vad hoten ska ha bestått i.

– Det tänker jag inte återge, säger han.

Är det första gången du utsätts för något liknande?

– Ja, visst har jag utsatts för ganska hårda ord och motstånd, men inte på det här sättet. Vi är helt införstådda med att det blir smutsigare bilar, men däremot accepterar jag inte att bli attackerad på ett sådant här sätt. Man bör sansa sig och fundera lite. Det är bättre att man tar en faktabaserad diskussion istället för en känslomässig, säger han.

Saltet är nödvändigt

Saltet är en nödvändig åtgärd, vidhåller Arnold Wonkavaara.

– Jag har själv bott i Kiruna och jag hade också en uppfattning om salt innan jag fått mer kunskap om vad man kan göra och vilken effekt det får. När vi saltar på ett riktigt sätt så räddar vi människors liv. Det är speciellt vid svarthalka, när det är mörkt och temperaturen är nära noll. Det är då det är som mest förrädiskt och det är då vi tänker salta E 10:an.

Hoten ska polisanmälas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om