Träff med 30-tal företagare i Luleå

Under torsdagen samlades ett trettiotal nya företagare i Luleå för att nätverka och öka förståelsen för hur det ekonomiska läget påverkar företagen.

Monica Wikström Johansson och Anna Engström, från Nyföretagarcentrum nord.

Monica Wikström Johansson och Anna Engström, från Nyföretagarcentrum nord.

Foto: Pressbild

Luleå2022-12-19 13:25

Många av dem har träffats löpande under Nyföretagarcentrum nords seminarium och utbildningar under året. Den här gången träffades de i verkligheten för att utveckla affärskontakter och öka förståelsen för hur det ekonomiska läget påverkar förutsättningar för företagen, samtidigt som planerade investeringar i kommunen skapar affärsmöjligheter. Det skriver Nyföretagarcentrum nord i ett pressmeddelande.

Swedbanks Kairi Erkheikki berättade om utveckling och aktuell prognos för räntor, konjunktur och inflation, Luleås kommunalråd Fredrik Hansson och Kjell-Åke Johansson från Luleå Business Region gav en samlad bild om investeringar i regionen, och Rikshems Theresa Gustafsson och Hans Vesterberg berättade om fastighetsinvesteringar som genomförs på Kronanområdet.

Träffen arrangerades av Nyföretagarcentrum nord som i samverkan med Luleå kommun.

– Vår roll är att hjälpa nya och blivande företagare att realisera sina företagsdrömmar. Viktiga nycklar i det arbetet är just affärsnätverk, att inspireras av varandra och andra och att öka kunskap om att starta, driva och utveckla företag. Vi trycker på vikten av att planera sin företagsstart väl och att rusta sig med kunskap för att utveckla ett långsiktigt hållbart bolag, säger Anna Engström, verksamhetschef för Nyföretagarcentrum nord.

Fredrik Hansson, kommunalråd i Luleå.
Fredrik Hansson, kommunalråd i Luleå.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!