Tonårsflicka fastande i babygunga

Tonårsflickan ville testa babygungan.Där fastnade hon - i drygt en och en halv timme. - Vi fick skicka full styrka för att få loss flickan, säger Ronny Lindberg, inre befäl hos Räddningstjänsten i Luleå.

Äntligen fri. Till slut kunde gungramen träs över tonårsflickan som skrattade gott åt dramat i efterhand.

Äntligen fri. Till slut kunde gungramen träs över tonårsflickan som skrattade gott åt dramat i efterhand.

Foto: Pär Bäckström

Luleå2011-05-20 19:51

Det var ett stort räddnings- och polispådrag som ryckte ut till Seminariegatan på Östermalm i Luleå på fredag eftermiddag.

En grupp tonåringar hade vistats i lekparken, alldeles nedanför Gamla seminariet, när en flicka olyckligt fastnade i en av babygungorna.

Fastkilad i babygungan
Och där blev hon sittande - fastkilad i den alldeles för trånga gungan.

Kompisarna försökte förgäves att få loss flickan, samtidigt som ett barn i lekparken krävde att få tillbaka "sin" gunga.

- Först efter en och en halv timme ringde hon själv SOS-operatören och bad om hjälp. Hon dröjde i alla fall med att använda samhällsresurserna, säger Ronny Lindberg.

"Höll sig lugn"

"Person i svår belägenhet" kallas den här sortens larm och Räddningstjänsten skickade fem brandmän till lekparken.

Med hjälp av bultsaxar tvingades de klippa sönder babygungan i stål och gummi.

- Flickan hade halkat ned så att höftbenet hamnade under själva gungramen. Men hon var inte skadad och höll sig lugn. Hon skrattade gott när det hela var över. Men gungan gick tyvärr inte att rädda, säger Ronny Lindberg, inre befäl hos Räddningstjänsten.

Vad drar vi för lärdom av detta?
- Haha, en kul, oskyldig historia. Så länge inte ungdomarna testar värre saker än gungor ska vi vara glada, säger Ronny Lindberg, inre befäl hos Räddningstjänsten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om