18 tjejer i månaden, det är antalet som i snitt söker kontakt med Tjejjouren Iris i Luleå för stöd.
– Vissa månader är det färre. Men sen ökar det lite under högtider, då är det fler som hör av sig, säger Emma Boman vid Tjejjouren Iris.
Tjejjouren Iris riktar sig till alla som definierar sig som tjej. Många som hör av sig är i högstadie- och gymnasieåldern, men vissa är ännu yngre.
– Jag chattade med en tjej i mellanstadieåldern för några veckor sedan, det började med att hon berättade att hon var väldigt ledsen och sen kom det fram att hon blivit misshandlad av sin kille, säger Evelina Isaksson, vid Tjejjouren Iris.
Chatten har öppet på torsdagar, och det är den vägen många av tjejerna väljer att ta kontakt.
Majoriteten av samtalen handlar om nedstämdhet. Men när man börjar skrapa på ytan visar det sig att bakgrunden till nedstämdheten många gånger handlar om att tjejen blivit utsatt för någon form av våld av en partner.
– Det kan börja med att: "Jag är jätteledsen, jag mår inge bra". Och när man har chattat ett tag så kommer det fram att personen har blivit slagen av sin kille eller varit med om ett övergrepp. Och nu ska personen träffa personen i skolan och vill inte det för att det gör henne jätteledsen och stressad, säger Isaksson.
Främst handlar det om digitalt våld, något de menar blivit allt vanligare.
– I dag är våldet inte bara hemma, det pågår i din egen bakficka. Du ska ha på snapkartan, du ska säga var du är någonstans, du ska alltid vara tillgänglig och får aldrig vara själv. Den personen som vill utöva våldet mot dig vet alltid var du är. Det blir en kontrollerande situation hela tiden, säger Isaksson.
Många som söker stöd berättar även om att de blivit utsatta för sexuellt våld, som övergrepp i form av tjatsex och hot om att sprida nakenbilder, berättar Evelina Isaksson och Emma Boman.
Råd till den som har en vän som är utsatt är att lyssna, ställa direkta frågor till personen och visa att du finns där.
– Det viktigaste som vän är att stå kvar. Det kan vara väldigt jobbigt, för ofta blir den som är utsatt ganska introvert och kanske aldrig är själv. Man vet att när tjejer berättar i efter hand och har tagit sig ur, då är de otroligt tacksamma att de har vänner som har gjort det trots att man inte funnits där för dem, säger Emma Boman.