Tidningarna i tid på lördag

Tryckerifelet som har drabbat länstidningarna har ännu inte åtgärdats. Men lördagens tidningar, som trycks i Skellefteå, ska distribueras i tid. - De kommer att delas ut enligt ordinarie tider, säger Leif Bergström, verkställande direktör för Tryck i Norrbotten.

Luleå2010-06-04 19:54

Orsaken till nattens haveri i tryckpressen är ännu inte fastställd men det rör sig om ett signalfel i någon av alla datorer som finns i tryckeriet.
Hela fredagen har personal arbetat med att lösa problemet men inte lyckats. Nu inväntas expertis från den engelska leverantören Goss.
- De kommer hit i morgon bitti och blir här hela helgen. Vi räknar med att felet ska vara åtgärdat senast söndag kväll, säger Leif Bergström, Tryck i Norrbotten.
Läsare utan tidning
På grund av haveriet har många läsare i länet blivit utan fredagens NSD, framförallt i östra Norrbotten och i Malmfälten. De får fredagens tidning på lördag i stället.
Lördagens tidning trycks på Norra Västerbotten i Skellefteå men det innebär inte att distributionen försenas.
- Enligt vår plan distribueras alla tidningar i tid i morgon, lördag, säger Leif Bergström.
Med anledning av haveriet i tryckeriet gäller en extra tidig "deadline" för produktionen av lördagens NSD. Redan klockan 20 ska tidningen ligga klar för tryckning och sändas till Skellefteå.
Detta påverkar inte det redaktionella innehållet nämnvärt, bortsett från att fredagkvällens studentbal i Överkalix tyvärr inte kan publiceras förrän i måndagens NSD.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om