För en del är Jan-Erik Backman kanske mer känd från sin tidigare roll som skolchef i Älvsbyn, en roll som han innehade under 14 år, Innan han hamnade på Skolverket.
– Det är ju ett bra tag, säger han.
Jan-Erik Backman är en av de personer som kommer att träffa skolhuvudmän. Det vill säga skolchefer och kommunledning i kommunala skolor och skolchefer och styrelser för privata skolor. Tanken med dialogen mellan parterna är att öka kvalitén och likvärdigheten i skolan, i regionen och i Sverige.
Den tidigare skolchefen har jobbat för myndigheten sedan den första september och har faktiskt inte ännu haft ett enda kvalitetssamtal med en huvudman i länet.
– Jag har nog inte haft någon huvudman här än, Lycksele är nog närmast, säger Jan-Erik Backman.
Det har att göra med att Luleå och Norrbotten har få huvudmän om man jämför med Stockholmsområdet.
– Jag har till största delen arbetet mot huvudmän i Stockholm. Det är en del av vårt uppdrag här i Luleå, att stärka upp verksamheten i Solna.
Ett utbyte som Jan-Erik Backman har fördelar i och med att man får ta del av olika perspektiv, dels genom olika regionala förutsättningar, men även sett till huvudmännens storlek.
– Det handlar ofta om förutsättningar. Jag har träffat privata aktörer från Sveriges största huvudman och sen har jag träffat sveriges kanske minsta företag med fyra eller fem anställda. Hur man jobbar med kvalitetsfrågor och det gör man på olika sätt. Det behöver inte innebära att det är sämre men det är olikt, säger han.
Kvalitetsdialogerna gör Skolverket tillsammans med SPSM, (Specialpedagogiska skolmyndigheten).
– Skolverket är den förvaltningsmyndighet som ansvarar för skola och i många fall skolutvecklingsfrågor så vi kompletterar varandra på ett bra sätt.
En uppfattning som han får medhåll från Anna-Lena Gard, på SPSM.
– Det är fantastiskt det har vi drömt om i flera år. De har ett lite annat uppdrag och vi har vårt men tillsammans så kan vi göra något gott. VI har båda den stödjande delen, säger hon.
Gard menar att det finns en fördel med att skolmyndigheterna finns i samma byggnad och att det finns fördelar med att befinna sig regionalt.
– Vi kommer närmare huvudmännen och nu i början hjälper vi till i Stockholm men vi kan ha örat mot det regionala, säger Anna-Lena Gard.