Första varslet kom redan vid midsommar. Då rörde det sig om 270 anställda på Telia. Det har nu utökats till att omfatta ytterligare 65 tjänster och 325 konsulttjänster som kan komma att försvinna.
– I slutet på juni lämnade vi ett varsel på 270 personer. Nu har vi sett ytterligare 65 tjänster där det bland annat rör sig om personer som inte kommer att återanställas, säger en av Telias presstalespersoner Ralf Bagner.
För de anställda på Telias kontor i Luleå var gårdagens varsel alltså ingen direkt nyhet även om siffran 650 har väckt en del frågor, berättar Sekos sektionsordförande Kjell-Åke Sommeryd.
– Just den nya siffran har det kommit en del frågor om, den skiljer sig från de 200-300 som man pratat om tidigare. Så det är en del som undrat om detta, säger han.
Men redan vid det första varslet dök oron upp hos en del anställda.
– Så är det alltid, man ställer sig frågan: Hur kommer det här påverka mig, kommer jag att ha något jobb?
En fråga som varken Kjell-Åke Sommeryd eller Telia kan svara på idag.
– Vi vill inte föregå de fackliga förhandlingarna som sker i mitten av augusti. Innan de är avslutade kan vi inte säga något om var och vem, säger Ralf Bagner.
En situation som är normal vid den här typen av varsel, men som ändå gör att de anställda måste gå undrande i ett antal månader.
– Vi på facket har blivit informerade om att vi blivit kallade till förhandlingar i augusti. Innan det kan vi inte säga om tjänster kommer att försvinna här i Luleå, säger Kjell-Åke Sommeryd.
Hur känns det att inte kunna svara på den frågan när de anställa undrar?
– Tyvärr är det inget nytt utan det har varit så här i ganska många år.
Sedan han tillträdde som heltidsfacklig 2008 har dock Luleås Teliakontor klarat sig undan nedskärningar i stort.
– Övertid har det varit så. Vi har snarare vuxit och då är det framför allt kundtjänst som växer. Luleå har varit en av de utpekade satsningorterna.
Därmed finns det kanske en fingervisning i det nybyggda Teliahuset.
– Det är klart bygger man ett nytt hus så har man inte tänkt lägga ned Luleå som Teliaort i närtid.
Samtidigt finns alltså oron och en av de Teliaanställda i Luleå som Norrbottens Media talat med säger så här:
– Klart att man påverkas. När man läser det i tidningen eller ser det på TV först så är det klart att man blir orolig. Särskilt när det sker så här i semestertider och folk inte har möjlighet att läsa på intranätet.