Bakom det nystartade företaget finns tre personer, Ahmad Marei, Zaher Alfaisal och Moaaz Alomar. Tillsammans bestämde sig trion för att starta en städfirma.
– Alla har migrationsbakgrund. Vi kommer själva från Syrien och jobbar heltid med andra saker. Vår tanke är att hjälpa utlandsfödda personer till ett jobb. Speciellt kvinnorna kan vara arbetslösa ganska länge, de har pluggat men inte jobbat i Sverige. Vi ger dem chansen och tror på dem. Det har varit mycket diskussion kring att de lätt blir kvar hemma och inte kommer ut i samhället. Då är städbranschen ett bra sätt att komma in på arbetsmarknaden, säger Zaher Alfaisal.
Företaget har varit igång sedan 25 april efter att fått klart alla nödvändiga handlingar för att kunna köra igång. I dagsläget finns tre anställda, varav en arbetar heltid medan de andra två jobbar halvtid och studerar på halvtid.
– Vi vill ha nöjda kunder och få till ett bra schema som passar våra anställda. Det är också viktigt för oss att de fortsätter att lära sig svenska och utvecklar språket så vi uppmuntrar dem att fortsätta studera, säger Ahmad Marei.
Som ett led i att göra kvinnor mer självständiga uppmuntrar de dem även att ta körkort. När de lyckats väntar en löneförhöjning. En av dem, Manar Al Hariri, studerade på historik- och geografiska programmet i Syrien, men tvingades avbryta studierna på grund av kriget. Hon är nu igång och övningskör.
– När vi frågat kvinnor vi varit i kontakt med om de har körkort så upptäckte vi att 99 procent av dem inte har det. Därför vill vi uppmuntra dem, säger Zaher Alfaisal.
Adnan Alshabani har bott i Sverige i lite mer än två år, är företagets första anställda, och den enda som än så länge har körkort. Han kör därför sina kollegor mellan uppdragen.
– Det känns bra att jag kan försörja mig själv, det är första jobbet sedan jag kom till Sverige. Drömmen är att få arbeta som brandman igen, det gjorde jag i 14 år i mitt hemland, säger han.
En dröm som han har stöd för hos sina chefer.
– Vi vill också att han ska utvecklas om han vill gå den vägen istället. Därför vill vi gärna att han fortsätter lära sig svenska, och om han behöver hjälp med språket så kan vi hjälpa honom, säger Zaher Alfaisal.